Віддалена робота стала нормою у часи пандемії. Завдання компаній - забезпечити співробітникам гідні умови праці де б вони не знаходились.

Сьогодні безпечна робота – це ефективна робота. Застосовуючи відповідний технологічний підхід, ви можете захистити дані, пристрої та програми, мінімізувати вплив заходів безпеки на співробітників та спростити ІТ-середовище.

Основні проблеми безпеки при віддаленій роботі

- Віддалений доступ до застосунків

Традиційний доступ VPN базується на довірі і залежить від місцезнаходження. Цей підхід може знизити як рівень безпеки, так і продуктивність.

- Керування пристроями та застосунками

Працівникам потрібна можливість ефективно працювати з використанням широкого діапазону пристроїв. Тим не менш, ІТ-фахівцям потрібен контроль над програмами та конфіденційною інформацією.

- Захист даних

Традиційні методи безпеки на основі периметра не підходять, оскільки співробітники отримують доступ до застосунків та даних віддалено.

Тому пропонуємо розглянути способи для створення ефективної і безпечної віддаленої роботи.

1. Віддалений доступ до застосунків

Відмовтеся від VPN-доступу та надайте співробітникам потрібні інструменти, забезпечуючи високий рівень безпеки та продуктивності.

Пропонуємо наступне рішення цієї проблеми - Azure Active Directory (Azure AD), забезпечує надійний захист та зручний доступ до додатків як у локальному середовищі, так і у хмарі. Переваги цього хмарного рішення: одне посвідчення для тисячі додатків, VPN не потрібен, підтримка різних пристроїв.

2. Керування пристроями та застосунками

Від традиційних корпоративних ПК до мобільних пристроїв, що взаємодіють за допомогою хмари, - сучасні рішення поєднують засоби безпеки та управління та спрощують підтримку віддалених співробітників.

Об'єднайте традиційні локальні рішення для керування ПК із передовими хмарними інструментами на базі штучного інтелекту за допомогою Microsoft Endpoint Manager. Як це працює: Microsoft Intune перевіряє реєстрацію пристроїв потім Azure AD застосовує політику умовного доступу на основі статусу пристроїв, у результаті тільки зареєстровані пристрої отримують доступ до застосунків та сервісів.

3. Захист корпоративних ресурсів

Надайте користувачам доступ до важливих бізнес-даних, не збільшуючи ризик безпеки.

- Виявляйте, контролюйте та захищайте конфіденційні дані, де б вони не знаходилися за допомогою Microsoft Information Protection;

- Відстежуйте та контролюйте доступ до хмарних програм з Microsoft Cloud App Security;

- Захищайте корпоративні ресурси за допомогою Microsoft Defender Advanced Threat Protection та Office 365 Advanced Threat Protection.

Дізнайтесь більше про рішення для безпечної віддаленої роботи у фахівців Lantec.