2021 року на VMworld 2021 була анонсована технологія під кодовою назвою «Project Arctic», яка повинна допомогти ІТ підрозділам покращити локальну інфраструктуру за рахунок централізованого управління хмарною інфраструктурою, інтегрованого Kubernetes, доступу до нових гібридних хмарних сервісів і хмар. І ось цей концепт отримав зелене світло 28 червня 2022 року. Тепер все, що з цим пов'язано, матиме у своїй назві індекс «+», тобто VMware vSphere+ та VMware vSAN+. 

VMware vSphere+ та VMware vSAN+ – це невід'ємна частина стратегії VMware Cloud, спрямована на надання узгодженої інфраструктури з додатковими можливостями у розподілених середовищах. Рішення VMware vSphere+ та VMware vSAN+ дозволить ІТ підрозділам активувати додаткові гібридні хмарні сервіси, які забезпечують ключові варіанти використання критично важливих бізнес-додатків, що працюють локально, зокерма аварійне відновлення та захист від програм-вимагачів. ІТ підрозділи зможуть набагато швидше використовувати нові можливості, оновлення безпеки та продуктів і значно спростити рутинні операції без внесення змін до існуючих програм або обладнання. 

Спростіть операції за допомогою централізованого управління інфраструктурою 

Прагнучи підвищити ефективність та продуктивність, ІТ підрозділи шукають ефективні способи обслуговування та захисту інфраструктури для підтримки все більших та складніших середовищ. У багатьох випадках віртуальні середовища VMware vSphere розподілені за розрізненими розташуваннями, прикордонними майданчиками та хмарами, що ускладнює експлуатацію та неефективно обслуговується. 

Впровадження VMware vSphere+ та VMware vSAN+ забезпечить уніфіковане керування інфраструктурою для цих розподілених середовищ через VMware Cloud Console. Консоль забезпечує глобальну інвентаризацію, налаштування, оповіщення, адміністрування та стан безпеки для локальних розгортань. Тепер адміністратори зможуть виконувати повсякденні завдання безпосередньо з VMware Cloud Console, наприклад, керувати конфігураціями та політиками у своїх розгортаннях. Крім того, ІТ підрозділи матимуть вигоду від значно спрощеного управління життєвим циклом (vLCM) завдяки хмарній автоматизації оновлень компонентів локальної інфраструктури. Перевагою також є хмарні можливості виправлення та зміни конфігурації, зокрема різні перевірки безпеки для забезпечення відповідності корпоративним та нормативним вимогам. 

Збільшіть швидкість розробки за допомогою інтегрованого Kubernetes 

Команди розробників зосереджуються на модернізації своїх програм та інфраструктури, щоб швидше випускати більш якісне програмне забезпечення. Надаючи єдину платформу робочих навантажень для запуску віртуальних машин і контейнерів, керованих Kubernetes, VMware vSphere+ допоможе перетворити локальну інфраструктуру на платформу Kubernetes, готову для підприємств. Це надає розробникам можливість використання багатохмарної інфраструктури як послуги за рахунок розширення можливостей VMware Tanzu Standard Runtime, щоб розробники могли запускати свої напрацювання в середовищі Kubernetes і керувати ним у масштабі з узгодженістю та ефективністю у локальному середовищі, загальнодоступних хмарах та на периферії, тобто скрізь, де це буде зручно та доцільно, відповідно до внутрішніх політик безпеки та надійності. Включення VMware Tanzu Mission Control Essentials надасть ІТ підрозділам глобальну видимість усієї їхньої присутності в Kubernetes та автоматизує операційні завдання. 

Читайте також: Легкий перехід у хмару Microsoft Azure за допомогою рішення Azure VMware

Розширюйте локальні можливості за допомогою безшовних гібридних хмарних служб

Сучасним організаціям потрібні інтегровані та розширені хмарні сервіси, щоб постійно підтримувати рівень безпеки, швидко відновлюватися після збоїв та збоїв у роботі сайту, а також краще захищатись від програм-вимагачів. Завдяки сервісам VMware vSphere+ та VMware vSAN+ ІТ підрозділи продовжать використовувати свої інвестиції, у тому числі набори інструментів та експертні знання у предметній галузі, при цьому здобуваючи вигоду з розширених можливостей VMware Cloud. Клієнти отримають вигоду від робочих процесів захисту, доступних у вигляді додаткових хмарних сервісів, безпосередньо інтегрованих в їхнє операційне середовище, включаючи VMware Cloud Disaster Recovery, служба захисту від програм-вимагачів та аварійного відновлення на вимогу. Нові додаткові хмарні сервіси зараз перебувають у стадії тестування та розробки і, як очікується, будуть надані у майбутньому, тобто нададуть спрощений шлях до хмари, якщо ви вирішите мігрувати у майбутньому. 

Спрощене споживання за допомогою гнучкої моделі передплати

Завдяки інноваційним сервісам VMware vSphere+ та VMware vSAN+ви зможете впровадити модель споживання на основі підписки для своїх локальних розгортань. ІТ підрозділи також отримають переваги від єдиного SKU, що включає всі необхідні компоненти (включаючи VMware vCenter, VMware ESXi, Tanzu Standard Runtime та Tanzu Mission Control Essentials) та підтримку. 

VMware vSphere+ та VMware vSAN+ – це нові пропозиції, які, за попередньою інформацію, будуть доступні до кінця другого кварталу 23-го фінансового року VMware (29.07.2022). Tanzu Mission Control Essentials є компонентом VMware vSphere+ та очікується, що він буде доступний у третьому кварталі 23-го фінансового року VMware.