Робота з віртуальним середовищем багато років є щоденною рутиною ІТ-підрозділів. Деякі працюють у невеликих віртуальних середовищах, виконуючи звичайні маніпуляції, а хтось має величезне віртуалізоване середовище і намагається все автоматизувати, щоб уникнути помилок і полегшити собі роботу. Маючи перед очима дашборд, можна швидко аналізувати, що зараз відбувається з обладнанням і з віртуальними машинами. Це все зрозуміло та очевидно. Але досить часто за роботою мережевих пристроїв (комутаторів) стежать працівники, які не дуже знаються на віртуалізації. Чи існує інструмент, який дозволить залучити мережевих інженерів у віртуалізацію, надаючи їм для цього звичні інструменти для спільної роботи з інженерами, які відповідають за віртуалізацію? Виявляється що є і це рішення від компанії НРЕ – Aruba Fabric Composer.

Aruba Fabric Composer — це програмне забезпечення, призначене для роботи з наскрізними мережевими підключеннями, використовує різні політики та рівні обслуговування (SLA) з урахуванням робочого навантаження та за рахунок використання автоматизованих робочих процесів.

Рішення Aruba Fabric Composer підтримує глибоку інтеграцію з ІТ-екосистемою і це дозволяє адміністраторам управляти, надавати та візуалізувати усю мережу. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача на основі HTML5 забезпечує самодокументовану карту середовища у реальному часі: від віртуальної машини до мережі хоста/сервера, до певного порту комутатора і за допомогою інструменту Networks View, що візуалізує розширення віртуального комутатора з можливістю підключення звичної ієрархії. Надійний набір API-інтерфейсів та тісна інтеграція з багатьма сторонніми стеками автоматизації ЦОД забезпечують зручне налаштування та зручність експлуатації.

Інтеграція Aruba Fabric Composer

Ці потужні інтеграції екосистем допоможуть вам автоматизувати рутинні завдання налаштування мережі у відповідь на події життєвого циклу, які відбуваються у вашому середовищі. Завдяки інтеграції з VMware vSphere Aruba Fabric Composer може виявляти та візуалізувати віртуальну мережеву інфраструктуру та фізичну мережну інфраструктуру, до якої підключені ці хости (сервери, віртуальні машини). Це ПЗ також керує набором комутаторів як єдиним об'єктом, під назвою фабрика, що значно спрощує операції та усунення несправностей. Рішення Aruba створено з нуля для повної інтеграції з інфраструктурою ЦОД, а також із системами оркестрації додатків та робочих навантажень, такими як:

  • VMware vSphere,
  • VMware NSX-T,
  • Nutanix Prism,
  • HPE SimpliVity,
  • HPE ILO Amplifier,
  • Aruba NetEdit та багатьма іншими.
  • Це рішення підтримує сімейства комутаторів Aruba 6300, 6400, 8325, 8360, 8400 та AOS-CX 10000.

Інтеграція Aruba Fabric Composer з VMware vSphere

Як це працює? Після інтеграції з VMware vSphere Aruba Fabric Composer автоматично виявляє віртуальні машини, віртуальні комутатори, мережеві карти та відстежує використання фабрики, дозволяючи візуалізувати віртуальні та фізичні компоненти на єдиній панелі, полегшуючи процес усунення несправностей. Інтеграція через API дозволяє ІТ-підрозділам автоматизувати події життєвого циклу віртуальних машин: додавання, переміщення та видалення, з відповідним налаштуванням VLAN.

 Дізнайтесь також про рішення для контролю доступу до мережі Aruba Clearpass.

Плагін Aruba Fabric Composer vSphere, що підключається, надає інтерфейс Aruba Fabric Composer для консолі VMware vSphere, дозволяючи адміністратору сервера візуалізувати все середовище і керувати ним з єдиного порталу.

Aruba Fabric Composer для клієнта VMware vSphere

Інтерфейс користувача Aruba Fabric Composer містить наступні візуалізації, що надають уявлення та докладну інформацію про середовище Aruba Fabric Composer, а також про підключені хост-середовища: хост, мережа, статистика.

Наскрізна видимість віртуального середовища

Візуалізація хоста дозволяє переглядати та отримувати інформацію про хост-середовище, а також про шляхи та порти підключення до Aruba Fabric Composer.

Візуалізація хоста забезпечує графічне представлення одного або кількох хостів та їх відповідних віртуальних елементів (віртуальних машин, VMkernel, vSwitches, груп портів, мостів, зв'язків), а також фізичних елементів (NIC), які забезпечують з'єднання з Fabric Composer. Інформація про елементи хоста збирається Aruba Fabric Composer через налаштовані інтеграції хоста, такі як інтеграція VMware vSphere або Nutanix Prism.

Зовнішній вигляд Aruba Fabric Composer

Крім цього, Aruba Fabric Composer надає такі можливості для підтримки даних VMware:

  • vMotion, який виявляє та візуалізує події vMotion, документує зміни у середовищі та забезпечує автоматизацію VLAN на основі подій.
  • vSAN, у цьому рішенні автоматично виявляються адаптери VMkernel, що беруть участь у середовищах vSAN, та створюються оптимізовані мережеві топології для робочих навантажень сховища vSAN.

За допомогою Aruba Fabric Composer мережеві інженери та інженери, які відповідають за віртуалізацію можуть автоматично оптимізувати мережеві шляхи відповідно до потреб цього робочого навантаження. Завдяки інтеграції з високорівневими інструментами оркестрування та управління інфраструктурою, такими як VMware vCenter, Aruba Fabric Composer отримує інформацію про робочі навантаження додатків та інфраструктури та забезпечує оптимізацію маршрутів у фабриці. Потім рішення використовує цю інформацію для автоматичного виявлення адаптерів vSAN VMkernel та оптимізує свої шляхи, щоб задовольнити потреби робочого навантаження сховища у продуктивності мережі. У міру зростання потреб мережі нові комутатори можна додавати поступово, не порушуючи працююче середовище. Використання Aruba Fabric Composer також усуває необхідність налаштування інтерфейсу командного рядка.

Інтеграція Aruba Fabric Composer з VMware NSX

VMware NSX – популярне рішення для віртуалізації мережі. Віртуалізація мережі дозволяє визначати мережеві конструкції у програмному забезпеченні, такому як віртуальні комутатори, що працює на самих хост-пристроях (всередині гіпервізора). Програмне забезпечення NSX створює віртуальні мережі, які визначають певні можливості підключення між групами пристроїв. Навпаки, коли NSX працює у традиційній фізичній мережі, він працює як оверлей, це означає, що координація між віртуальною та фізичною мережею практично відсутня. Фізична мережа сприймається як суто транспортний рівень.

Процес інтеграції Aruba Fabric Composer із VMWare NSX

Такий поділ між фізичними та віртуальними мережами вимагає значної ручної розробки та передбачливості, щоб забезпечити відповідність фізичної мережі потребам віртуального рівня. Коли фізична мережа зводиться лише до транспорту, вона втрачає видимість та поінформованість про трафік, що робить її нездатною реагувати на проблеми з перевантаженням чи інші проблеми. Коли NSX працює в інфраструктурі Aruba Fabric Composer, проблема зникає. Фізична мережа та віртуальна мережа початково динамічно узгоджені, забезпечують уніфіковану видимість, поінформованість про трафік, автоматизацію VLAN та оптимізацію шляхів трафіку. Завдяки інтеграції з NSX-T Aruba Fabric Composer може виявляти та візуалізувати елементи NSX-T, включаючи сегменти, N-VDS та транспортні зони, інформацію про членство орендаря віртуальної машини, прикордонні служби NSX-T та відомості про адаптери VMkernel, MAC та IP -Інформація.

Наскрізна видимість рішення для інтеграції NSX

Використовуючи в консолі Aruba Fabric Composer вкладку Host View, адміністратори можуть легко побачити наскрізне підключення між віртуальними машинами, групами портів, віртуальними комутаторами та фізичними мережевими адаптерами, а також побачити, як вони підключені до портів комутатора Aruba CX. Ця інтеграція надає ІТ-персоналу вигоду, інтегруючи сервери та мережеві ресурси, маючи наскрізну прозорість і просте усунення несправностей без необхідності перемикатися між розрізненими інтерфейсами управління при виділенні обчислювальних стійок, зберігання та мережі.

Дізнайтесь більше про переваги Aruba Fabric Composer для вашого бізнесу. Звертайтесь до спеціалістів Lantec за телефоном +38 (044) 360-56-27, або напишіть нам - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..