Компанія Aruba, яка входить до складу Hewlett Packard Enterprise (HPE), представляє перший у галузі комутатор із розподіленими сервісами "distributed services switch".

Комутатор Aruba серії CX 10000 - це інноваційна категорія комутаторів для центрів обробки даних, які поєднують у собі найкращу у своєму класі комутацію L2/3 для центрів обробки даних Aruba з єдиним у галузі інтегрованим DPU (data processing unit) від компанії Pensando. Окремий та повністю програмований DPU (Pensando Elba) надає програмно-визначені сервіси з відстеженням стану у режимі реального часу. DPU дозволяє вирішувати завдання мережевої безпеки, які виконуються на окремих пристроях. Крім стандартних завдань комутації та маршрутизації Aruba CX 10000 за допомогою блоку DPU надає наступні програмні сервіси L4-L7 з відстеженням стану, такі як брандмауер, захист від DDoS, шифрування, перетворення мережевих адрес (NAT), сегментація, балансування навантаження та детальна мережева телеметрія потоків трафіку (flowbased). 

Aruba CX 10000 розроблений для оптимізації пропускної спроможності та продуктивності мережі, забезпечуючи неймовірну 100-кратну масштабованість та 10-кратну продуктивність за одну третину сукупної вартості порівняно зі застарілими рішеннями для комутації та безпеки. 

Комутатор Aruba CX 10000 пропонує комутаційну здатність до 3,6 Тбіт/с та 48 інтерфейсів здатних працювати на швидкостях 1 Гбіт/с, 10 Гбіт/с або 25 Гбіт/с, а також шість інтерфейсів з підтримкою швидкостей 40 Гбіт/с та 100 Гбіт /с. Aruba CX 10000 працює на програмному забезпеченні Aruba AOS-CX, яке побудоване на модульній архітектурі Linux з базою даних для відстеження стану. Операційна система надає такі унікальні функції: 

  • Легкий доступ до інформації про стан з унікальною видимістю аналітики на базі Aruba Network Analytics Engine (NAE). 
  • Безперервна синхронізація станів, що забезпечує чудову відмовостійкість та високу доступність. 
  • Можливість незалежного оновлення окремих програмних модулів Aruba AOS-CX для підвищення доступності системи. 
  • Архітектура мікросервісів, що забезпечує повну інтеграцію з іншими системами та службами робочого процесу Aruba AOS-CX. 
  • REST API та скрипти Python для програмування додаткових мережевих завдань. 

 

Комутатори серії Aruba CX 10000 також включають повну підтримку платформи Aruba Fabric Composer 

Aruba Fabric Composer – це основний уніфікований механізм керування мережею та безпекою для комутаторів серії Aruba CX 10000, Aruba CX 8325, Aruba CX 8360. 

Aruba Fabric Composer обробляє усі конфігурації комутаторів та мереж, а також усі визначення політик брандмауерів як для комутаторів, так і для розподілених брандмауерів. Aruba Fabric Composer за необхідності взаємодіє з самим комутатором та вбудованими політиками безпеки. 

Aruba Fabric Composer включає автоматизацію політик безпеки при побудові архітектури Spine-Leaf, підтримку роботи зі стеком комутаторів VSX (MLAG), роботу з рівнями underlayOSPF/BGP і overlayBGP EVPN, налаштування портів для розгортання нових серверів, налаштування якості обслуговування QoS, а також візуалізацію, яка охоплює комутатори, сервери, мережеві адаптери, гіпервізори, віртуальні машини та контейнери.

Більш детально про продукти та рішення можна ознайомитись на сайті - arubanetworks.com

Комутатори серії Aruba CX 10000 вже доступні до замовлення!

Детально про функціонування та характеристики Aruba CX 10000 можна дізнатися за посиланням - https://www.arubanetworks.com/products/switches/core-and-data-center/10000-series/