Останнім часом нікого не здивуєш роботою з хмарою або у хмарі. Це стає повсякденним рутинним завданням. Тобто вже немає остраху самої «хмари». Також виникає дедалі менше питань безпеки і конфіденційності даних. Але робота з хмарою першочергово - це робота віртуальних машин, тобто робота з даними. 

Робота у хмарах - тенденція, яка охоплює абсолютно усі сфери. Чому б не задуматися про те, щоб усіма серверами управляти з однієї консолі, та ще й з хмари!? 

Якщо розібратися, то багато ІТ-команд керують обчисленнями в основному так само, як і 20 років тому. Організації постійно виділяють ресурси на інструменти для керування своїм ІТ-середовищем. При цьому постійно необхідно налаштовувати сервери управління або кластери для цих інструментів, і кожен інструмент, який вони використовують, повинен бути оновлений (актуальний), щоб отримати останні виправлення та функції. А управління серверами поза основним центром обробки даних (так звана «периферія») стає справжньою проблемою. 

ІТ-команди у різний спосіб справляються з критично важливими оновленнями інфраструктури, такими як встановлення оновлень безпеки для BIOS на своїх віддалених об'єктах, причому більшість операцій відбувається не автоматизовано, а вручну. Також часто застосовується підхід «встановив і забув», який піддає обладнання ризику у довгостроковому майбутньому. 

Але все частіше з'являються інструменти на базі штучного інтелекту, які забезпечують більше можливостей для вирішення ІТ-проблем, але вони обмежуються наданням аналізу, а не реальним розумінням або вирішенням проблем. 

Компанія Hewlett Packard Enterprise поставила собі завдання прискорити цифрову трансформацію ІТ-команд за допомогою безпечного управління для локальних обчислень. У компанії переосмислили досвід обчислень за останні десятиліття та пропонують забезпечити гнучкість роботи у хмарі за рахунок уніфікації обчислювальних операцій як послуги протягом усього життєвого циклу обчислень від периферії до хмари (edge-to-cloud). Компанія НРЕ пропонує абсолютно новий підхід, який поєднує хмарний контроль та операції, орієнтовані на робоче навантаження, оптимізацію протягом усього життєвого циклу обчислень, а також інтелектуальну аналітику та автоматизацію на основі штучного інтелекту. 

У компанії намітили шлях у майбутнє, створивши інноваційну платформу - Compute Cloud Console, яка буде простою, але буде розширюватися і рости - і все це створюється для вирішення найскладніших завдань у галузі управління обчислювальними ресурсами та інфраструктурою. На сьогодні це лише концепт з невеликою кількістю організацій, що використовують його, але процес відбувається дуже швидко. Завдяки інтуїтивно зрозумілому хмарному сервісу Compute Cloud Console можна використовувати хмарні технології скрізь, де є обчислювальні ресурси. 

Нова Compute Cloud Console, що надає уніфіковані обчислювальні операції як послугу від периферії до хмари (edge-to-cloud), дозволяє отримати: 

  • спрощене управління обчислювальними ресурсами за допомогою зручної моделі як послуги від периферії до хмари. 
  • доступ до будь-якого пристрою з будь-якого місця - від віддалених сайтів і периферійних локацій до центрів обробки даних з можливістю управління усіма ними одним і тим самим способом. 
  • безпечна пропозиція, побудована на безпечних хмарних технологіях. 
  • використовуючи цю хмарну консоль, надається миттєвий доступ до нових служб, функцій та виправлень у міру їх появи без додаткової роботи з вашого боку. 

Завдяки рішенню привноситься хмарна гнучкість у життєвий цикл ваших обчислень: 

  • усувається ручна робота завдяки автоматичному виявленню та налаштуванні серверів без участі користувача. 
  • підвищується ефективність та збільшується час безвідмовної роботи завдяки оптимізованому посібнику з роботи з різними навантаженнями. 

Прискорюються інновації за допомогою ідей та автоматизації

  • загальні стомлюючі дії, такі як оновлення програмного забезпечення будуть повністю автоматизовані. 
  • інсайти та передиктивна аналітика, засновані на штучному інтелекті, покращуватимуть бізнес-результати.