Disaster Recovery - аварійне відновлення містить набір політик, інструментів і процедур, що дозволяють відновити або продовжити роботу життєво важливої технологічної інфраструктури і систем після стихійного лиха або техногенної катастрофи. Аварійне відновлення зосереджено на інформаційних технологіях або технологічних системах, які підтримують критично важливі бізнес-функції. На відміну від забезпечення безперервності бізнесу, яке включає збереження всіх основних аспектів функціонування бізнесу, незважаючи на значні порушення роботи; тому його можна розглядати як підмножину безперервності бізнесу. Аварійне відновлення передбачає, що первинний сайт не підлягає відновленню протягом деякого часу і є процесом відновлення даних і сервісів на вторинний вцілілий сайт, протилежний процесу відновлення на вихідне місце.

Незаплановані простої через війну, а також ті, що відійшли на другий план, кібератаки і збої у роботі - це найбільші загрози доступу до даних на сьогоднішній день. За наявності ефективного плану аварійного відновлення та самого рішення, будь-яка компанія стає стійкою і може легко відновити роботу з мінімальним часом простою та втратою даних. 

Самі Disaster recovery рішення ніколи не були легкими, вимагали кваліфікованого ІТ персоналу і непересічної майстерності мережевих інженерів, інженерів, які відповідають за віртуалізацію або системи зберігання даних. Часто цей фактор також виявлявся основною причиною чому подібні проєкти не реалізовувалися, незважаючи на розпорядження різних регулюючих органів. 

Відповіддю на всі ці виклики є рішення Zerto, що віднедавна входить до складу Hewlett Packard Enterprise. Рішення дозволить вашій компанії відновлюватися після збоїв або простоїв з найнижчими цільовими точками відновлення (RPO) і найкоротшими цільовими показниками часу відновлення (RTO) у галузі. Це значно знижує ризики, пов'язані з втратою даних та простоями сервісів. 

Що відрізняє рішення Zerto від інших схожих рішень 

Простота 

  • Встановлення для запуску за лічені хвилини. 
  • Простий у використанні інтерфейс забезпечує централізоване управління та єдину взаємодію як локально, так і у хмарі. 
  • Повна оркестрація та автоматизація усувають ручні процеси, позбавляючи проблем, пов'язаних з операціями післяаварійного відновлення. 

 Апаратно та технологічно незалежний (англ. Hardware-agnostic and technology-agnostic) 

  • Реплікація на основі гіпервізора працює як з VMware vSphere, так і з Microsoft Hyper-V, не впливаючи на виробничі середовища. 
  • Повна інтеграція з будь-якою локальною наземною інфраструктурою та великою кількістю відомих хмарних рішень. 
  • Це лише програмне забезпечення з постійно увімкненою реплікацією, що усуває необхідність використання різних агентів. Тепер не потрібно мати однакові системи зберігання з реплікацією між ними. 
  • Захист програми/сервісу з кількома віртуальними машинами як єдине ціле для простого послідовного відновлення. 
  • Швидке відновлення великих корпоративних програм у будь-який момент часу з найшвидшими показниками RTO в галузі. 

Тисячі точок відновлення 

  • Постійна реплікація створює тисячі точок відновлення з інтервалом всього в кілька секунд з найкращими у галузі значеннями RPO, яке включає найкраще із синхронної та асинхронної реплікацій. 
  • Відновлення на основі журналу для легкого вибору детальних контрольних точок кожні 5 секунд. 
  • «Перемотування» назад та можливість відновлення цілих сайтів, програм, віртуальних серверів та файлів. 

Готова робота у хмарі 

  • Гнучкість аварійного відновлення у вибраній хмарі. Zerto підтримує приватні, гібридні та загальнодоступні хмари, такі як Azure або AWS, понад 350 партнерів-постачальників керованих послуг або VMware у загальнодоступній хмарі за допомогою рішень Azure VMware, Google Cloud VMware Engine, рішень Oracle Cloud VMware або IBM Cloud. 
  • Гнучкість при роботі з декількома хмарами відкриває можливості аварійного відновлення в будь-яке з перерахованих хмарних середовищ, з них та між ними. 
  • Спеціально створене рішення для хмари використовує власні хмарні сервіси для управління ресурсами, автоматичного масштабування та економічного сховища — з безмежною максимальною ємністю та відсутністю запущених віртуальних машин доти, доки вони не будуть потрібні під час аварійного перемикання. 

 Аналітика та звітність 

  • Вбудована аналітика забезпечує безпрецедентну видимість кількох майданчиків, включаючи використання мобільного додатка на вашому телефоні для моніторингу SLA з будь-якого місця. 
  • Zerto Resource Planner забезпечує точне планування інфраструктури з використанням реальних даних додатків, може прогнозувати та оцінювати потреби в аварійному відновленні на основі як захищених, так і незахищених віртуальних машин для локального та хмарного середовища. 
  • Детальна звітність по всіх ресурсах та операціях відновлення забезпечує доступність потрібних даних, якщо це необхідно, чи то для відповідності вимогам, аудиту (підтримка комплаїнсів GDPR, PCI, ISO, SOX, HIPAA, SEC) або аналізу продуктивності. 

Програмна платформа Zerto забезпечує захист вашого середовища корпоративного класу незалежно від розміру за допомогою наступних компонентів: 

  • Масштабований пристрій (реалізовано у вигляді готового віртуального сервера) реплікації з вбудованою оптимізацією WAN, шифруванням та якістю обслуговування (QoS) реплікує кожну зміну, створену у режимі реального часу, цільовий журнал і відповідає за копіювання даних в репозиторій довгострокового зберігання. 
  • Журнал містить всі зміни, що відбулися з будь-яким захищеним об'єктом, і дозволяє використовувати ці дані для відновлення на будь-який час з точністю до секунд. 
  • Сервер управління (реалізований так само у вигляді готового віртуального сервера) інтегрується з будь-якою платформою управління гіпервізором (VMWare vCenter, MS SCVMM) і має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, який легко керує операціями, що ініціює користувач. 
  • Репозиторій тривалого зберігання дозволяє роками зберігати дані на економічному дисковому, хмарному чи об'єктному сховищі. У загальнодоступних хмарах універсальний хмарний пристрій поєднує компоненти управління і реплікації. Він інтегрується природним чином, використовуючи економічні пропозиції щодо зберігання, API-інтерфейси та функції масштабування у хмарі.