Нарешті це сталося! Минулого тижня компанія VMware анонсувала вихід vSphere 7.0 Update 3, який продовжує удосконалювати провідну в галузі платформу віртуалізації. А також оновлення у своєму флагманському продукті vSAN 7.0 Update 3. Новинок і удосконалень у цих оновленнях досить багато, але ми зупинимося на найцікавіших.

VMware vSphere 7.0 U3:

  • Режим обслуговування і розміщення робочого навантаження
    У vSphere 7 U3 з'явилися поліпшені сервіси VMware DRS і VMware vMotion, які включають підвищення надійності режиму обслуговування (maintenance mode) і зменшення часу оновлення ESXi хостів.
  • Покращення vSphere Lifecycle Manager (vLCM)
    VMware vLCM тепер підтримує редагування сховищ, у тому числі можливість управління виправленнями, оновленням і відкликанням об'єктів.
  • Покращення основного сховища
    У vSphere 7 U3 з'явилася підтримка NVMe через TCP/IP. Також VMFS-6 і NFS підтримують 128 підключених хостів ESXi. Під час використання vVols, моментальні знімки тепер обробляються пакетно для підвищення продуктивності.
  • Інтеграція vSphere і NSX
    VMware NSX і VMware vSphere тепер інтегровані в єдину панель у VMware vSphere Client.
  • Оптимізоване налаштування мережі для кластерів Kubernetes
    VMware поліпшила налаштування і підтримку існуючих середовищ, коли йдеться про надання у мережі просторів імен і кластерів супервізора.
  • Покращені повідомлення про помилки
    VMware зробила повідомлення про помилки більш чіткими і докладними. Це може допомогти в усуненні проблем, пов'язаних з платформою Tanzu. Крім того, vSphere 7 U3 також перевіряє конфігурацію Tanzu на наявність проблем і повідомляє про них більш детально.

VMware vSAN 7.0 U3:

  • Покращення в vSAN у «розтягнутому кластері»
    Перероблено механізм відпрацювання недоступності одного з сайтів у «розтягнутому кластері» (stretched cluster). Це допомагає підвищити доступність даних, дозволяючи захищати віртуальні машини на рівні сайту, а дані залишаються доступними, коли один сайт даних і пристрій вузла-свідка відключені. Також перероблено механізм забезпечення відмовостійкості у двовузловому «розтягнутому кластері».
  • Покращення шифрування
    VMware vSAN 7 U3 представляє повну підтримку використання TPM модулів на вузлах в кластері vSAN для збереження розподілених ключів у разі виникнення проблем зі зв'язком з постачальником ключів (зовнішній KMS).
  • Покращення в аналізі працездатності віртуальних машин в vSAN
    VMware vSAN 7 U3 представляє аналізатор відключення вводу-виводу віртуальних машин, який допомагає адміністраторам легше визначати основні точки конфлікту. Так само у Skyline з'явилася можливість розуміти взаємозв'язок між перевірками працездатності та швидко і ефективно усувати несправності.
  • Покращення мережевого моніторингу

VMware vSAN 7 U3 представляє кілька нових показників і перевірок працездатності, щоб забезпечити кращу “видимість” комутаційної фабрики, яка з'єднує вузли vSAN. Виявлення повторюваних IP-адрес тепер є частиною перевірок працездатності, а також проблем синхронізації LACP, які можуть виникнути з цими конфігураціями LAG.

  • Розширення vLCM для підтримки додаткових робочих процесів vSAN
    Поява нових показників для VMware vLCM включно з перевіркою HCL пристроїв зберігання NVMe.
  • Підтримка розтягнутих кластерів vSAN для кластерів Kubernetes
    Всі ті ж можливості відмовостійкості, що і у розтягнутих кластерах VMware vSAN для традиційних робочих навантажень, будуть тепер доступні при використанні середовищ Kubernetes.
  • Покращення File і Block-Based Persistent Volumes в vSphere Tanzu

VMware vSphere з Tanzu тепер підтримується використання файлових томів з багаторазовим читанням і записом у доповнення томів з блоковим доступом з одноразовим записом, підтримуваним в попередніх випусках. Тома RWM (ReadWriteMany) можуть бути легко доступні для гостьових кластерів Tanzu Kubernetes Grid (TKG) за допомогою файлових служб vSAN.

Читайте також: Глобальна онлайн подія VMworld 2021