Наприкінці 2021 року компанія HP Inc купила відомого гравця на ринку ПК та тонких клієнтів компанію Teradici. Компанія Teradici насамперед відома своїми мережевими чіпами та процесорами (з вбудованим протоколом PCoIP в обох випадках), самим пропрієтарним протоколом PC-over-IP (PCoIP), а також ПЗ, яке забезпечує віддалений доступ до ПК шляхом потокової передачі всього, що можливо на їх екранах. 

Це флагманське програмне забезпечення також має можливість організувати «доступ до хмари» (CAS або Cloud Access Software), що дозволить користувачам віддалено підключатися до ПК, розміщених не тільки локально, а й у хмарі, використовуючи вищезгаданий протокол. 

Великий список технологічних та хмарних партнерів можна знайти тут

Так само ні для кого не секрет, що пандемія COVID-19 зробила віддалену роботу нормою сучасного життя і саме це рішення може стати основним вибором для такої роботи. 

Минуло лише півроку, а синергія двох компаній принесла свої плоди завдяки створенню продукту під назвою HP Anyware, який згодом замінить власний HP ZCentral Remote Boost додавши нові можливості. У HP ZCentral Boost (попередня назва RGS або Remote Graphics Software) немає нічого поганого, але він був розроблений для забезпечення віддаленого доступу до робочих станцій, а не до повсякденних робочих столів. HP Anyware надає комплексне рішення для віддаленого робочого столу, але так само підтримує і віддалений доступ до робочих станцій. 

Перший випуск HP Anyware - важливий, оскільки окрім базових можливостей, додає підтримку комп'ютерів Mac на базі чіпів Apple M1, до яких тепер можна отримати віддалений доступ з macOS, Windows і Linux, а також з планшетів iOS і Android. Але більш вагомий апгрейд з'явиться у вересневому оновленні, яке надасть HP Anyware новий графічний інтерфейс.  

Але найцікавіше криється у дорожній карті: до середини 2023 року HP Anyware зрівняється за функціональністю з HP ZCentral Boost і розробка цього продукту HP Inc буде зупинена. Користувачам HP ZCentral Boost будуть запропоновані виправлення безпеки та функціональності у міру необхідності, але у компанії HP Inc намагатимуться робити так, щоб усі користувачі перейшли згодом саме на HP Anyware як перспективний, функціональний та багатообіцяючий продукт. 

Фактично, цим рішенням HP Inc намагається кинути виклик таким компаніям як VMware і Citrix, які домінують у віртуалізації настільних комп'ютерів. Також з'являється можливість роботи з «робочими столами», які розміщені у хмарах Azure, AWS та Google. Всі вищезгадані сервіси підтримують протокол PCoIP, наприклад AWS WorkSpaces працює на цій технології.

Оскільки HP Inc. виробляє ПК, chromebook-і, тонкі клієнти та робочі станції, вона продає всі кінцеві пристрої (крім комп'ютерів Mac і планшетів), які можуть отримати доступ до віддалених ПК за допомогою рішення HP Anyware (тобто купити все «з одних рук» з єдиної) підтримкою). Компанія також продовжує працювати з основними хмарними сервісами (ASP), щоб запускати там HP Anyware. 

У компанії HPE Inc визнають, що віддалений доступ до ПК ніколи не був масовим явищем. Але при цьому вважають, що час підходить для HP Anyware - враховуючи визнання віддаленої роботи, проблеми з ланцюжками поставок, що ускладнюють закупівлю ПК, і низький рівень безробіття, що робить роботодавців більш відкритими для талантів, що працюють де завгодно, можливо, настав час для віддалених ПК проявити себе. 

Переваги рішення HP Anyware

  • Гнучкість гарантує безпечний доступ до будь-якого поєднання робочих станцій, локальних центрів обробки даних, прикордонних, приватних чи загальнодоступних хмар практично з будь-яких пристроїв кінцевих користувачів без VPN. 
  • Безпека даних усередині мережі та запобігання втраті, крадіжці або підробці проєктів завдяки шифруванню трафіку PCoIP алгоритмом AES-256 та багатофакторної автентифікації. 
  • Продуктивність віддаленої взаємодії світового рівня, що дозволяє людям працювати продуктивно навіть у найвибагливіших до графіки застосунках та різних мережевих умовах. 
  • Зручна спільна робота - надання командам можливості працювати разом у режимі реального часу, отримуючи доступ до одного і того ж робочого столу або застосунку практично з будь-якого місця та уникаючи завантаження великих файлів. 

Рішення HP Anyware забезпечує як прості, так і складні робочі процеси віддаленої взаємодії для державних установ, медіаконгломератів, виробничих студій, фінансових фірм, навчальних закладів та дизайнерських студій. Програмне забезпечення для віддаленої взаємодії відповідає найсуворішим вимогам безпеки, забезпечуючи високу швидкість відгуку, точну передачу кольору, графічну продуктивність без втрат, якісно з будь-якого місця.