Останнім часом на ІТ ринку склалася ситуація, що гіперконвергентні рішення використовують дедалі більше компаній. Зростання таких рішень щороку становить понад 50%. Це недорогі, прості в експлуатації та обслуговуванні високопродуктивні рішення. Вони побудовані на використанні звичайних комутаторів Ethernet і не вимагають дорогих комутаторів мережі передачі даних Fiber Channel або InfiniBand. Все це органічно поєднується до того часу, коли необхідно забезпечити надійність рішення, що вимірюється «дев'ятками». Цього неможливо досягти навіть при проектуванні виходу з ладу дисків у межах серверу або серверів у межах кластера. Так само якщо ми хочемо заощадити на дисковому просторі таких рішень, використовуючи компресію або дедуплікацію, ми відразу втрачатимемо продуктивність і такі рішення можуть будуватися, використовуючи тільки SSD диски (all flash node).

Компанія Hewlett Packard Enterprise розробила унікальне рішення, яке називається дезагрегована гіперконвергентна інфраструктура (disaggregated hyperconverged infrastructure або скорочено dHCI).
dHCI має всі переваги гіперконвергентного рішення: високу продуктивність, легкість обслуговування, але додає підвищену стійкість до відмови критично важливих додатків, а також незалежну масштабованість обчислювальних ресурсів і системи зберігання даних HPE Nimble. Таким чином, відмовостійкість рішення можна вже виміряти шістьма дев'ятками (99,9999%) це трохи більше, ніж 30 секунд простою на рік, а також може стискати дані використовуючи компресію або дедуплікацію практично без втрати продуктивності, використовуючи систему зберігання даних HPE Nimble Adaptive Flash Arrays (HF-серія). 

У якості серверів-нод може бути використаний величезний модельний ряд серверів НРЕ:

- HPE ProLiant DL325 (Gen10, Gen10 Plus, Gen10 Plus v2),

- DL360 Gen10 Plus, DL365 Gen10 Plus,

- DL380 Gen10 Plus,

- DL385 (Gen10, Gen10 Plus, Gen10 ),

- DL560 (Gen9, Gen10), і DL580 (Gen9, Gen10),

- а також два типи систем зберігання: HPE Nimble та HPE Alletra.

Таким чином, HPE dHCI — це повністю спроектоване рішення компанією НРЕ, яке об'єднує сервери, систему зберігання, мережеве обладнання (комутатори Ethernet), програмне забезпечення - як єдине ціле. А хмарна аналітика HPE Infosight забезпечить надійний «догляд» за усіма компонентами, надаючи цінні вказівки щодо оптимізації у сьогоденні та майбутньому.