Як часто вибір сервера є критичним завданням для проєктів, пов'язаних із ІТ-інфраструктурою. Основні критерії, які стають на чолі вибору: 

  • Висока щільність 
  • Потужність: наявність багатоядерного процесора, що більше ядер, то краще і якнайбільше пам'яті, що було «із запасом» 
  • Доступна ціна

Інші аспекти вибору виходять на другий план. Чи можна задовольнити ці критерії під час вибору сервера? Відповідь однозначна – можна! Для цього варто звернути увагу на модель сервера – HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus. 

Цей сервер відповідає всім вашим потребам: він займає мало місця у стійці завдяки високій щільності, має потужний багатоядерний процесор з великим об'ємом пам'яті і доступний за прийнятною ціною. І найголовніше – він надійний та легкий у використанні, що дозволяє зосередитись на інших важливих аспектах вашого проєкту. 

Огляд сервера HPE DL325 Gen10 Plus: що потрібно знати перед покупкою

Замовити прорахунок HPE DL325 Gen10 Plus

Характерною рисою моделі сервера є один процесор AMD EPYC серії 7ХХ2. Кількість ядер у процесорі варіюється від 8-ми (AMD EPYC 7232P) до 64-х (AMD EPYC 7742).. Компанія AMD має моделі процесорів з індексом «P». Вони розроблені спеціально для серверів з одним сокетом і мають нижчі ціни ніж моделі у назві яких не використовується індекс "Р". Компанія HPE продає безліч моделей серверів із цією серією «Р» і вони мають більшу цінність у порівнянні з альтернативами Intel Xeon з точки зору ціни за ядро. 

HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus (і пізніші моделі) - це новий клас платформ висотою 1U. З одного боку, він зберігає сумісність з іншими платформами HPE з точки зору використання загальних компонентів, таких як кошики для дисків, блоки живлення, RAID контролери, мережеві адаптери, набір направляючих для встановлення у стійку без додаткових інструментів та модуль віддаленого керування iLO 5, з іншого боку, він забезпечує в одному серверному корпусі до 64 ядер чи 128 потоків і навіть до 2 ТБ пам'яті в однопроцесорному варіанті, роблячи його реальною заміною серверам з процесорами Intel Xeon з двома процесорами. 

HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus вигляд зверху

Єдиний процесор у корпусі сервера оточений 16 слотами DDR4, які дозволяють використовувати восьмиканальну пам'ять із швидкістю DDR4-3200. Використовуючи модулі LRDIMM ємністю 128 ГБ, можна отримати обсяг пам'яті 2 ТБ у цьому сервері або як аналогічний обсяг пам'яті у двопроцесорному варіанті сервера з топовим процесором Intel Xeon Platinum 8280!

HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus зовнішній вигляд (процесор та пам'ять)

Сервер ProLiant DL325 Gen10 Plus також має чудові можливості розширення PCIe слотів як для сервера 1U. Ця платформа має три звичайні PCIe Gen4.0 слоти, але вона також має слоти розширення спеціально для HPE Smart Array HBA або RAID-контролера і для мережевого адаптера HPE OCP3. Стандартна плата-riser у цьому сервері має два слоти PCIe 4.0 x16. Також можна отримати ще один слот PCIe 4.0 x16 за допомогою додаткової перехідної плати-riser.

HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus вигляд ззаду (слоти введення-виведення)

Сервер сумісний із стандартними для серверів НРЕ SAS/SATA RAID контролерами HPE Smart Array E208i-a та P408i-a, які встановлюються у спеціальний слот (AROC) на материнській платі і при цьому не займають звичний PCIe слот. Як правило, ми рекомендуємо використовувати HPE Smart Array P408i-a через їх більш високу продуктивність.

HPE ProLiant DL325 Gen10 вигляд HPE Smart Array P408i a на материнській платі

Живлення на сервер подається через блок живлення 80 Plus Platinum. Ця модель сервера HPE має можливість встановлення блоків живлення різних конфігурацій (потужностей). Блоки живлення працюють при діапазоні напруги 100-240 Вт, що є ширшим діапазоном, ніж деякі зі старих блоків живлення HPE 80Plus Titanium потужністю 800 Вт.

Сервер HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus з резервуванням, 800 Вт, 80 Plus Platinum

Віддалене управління серверами HPE (iLO) вже кілька поколінь є одним із найкращих продуктів галузі. Сучасні сервери призначені для розгортання в центрах обробки даних і рідко, якщо взагалі коли-небудь, відвідуються ІТ-персоналом, якщо який-небудь сервер вийшов з ладу або просто «сам вимкнувся». У базовій формі iLO 5 Standard дозволяє виконувати адміністративні завдання, такі як: редагування параметрів BIOS і вбудованого ПЗ, зміна порядку завантаження та параметрів одноразового завантаження, отримання інвентаризації системи та журналів подій, а також включення та вимкнення сервера. Тобто без iLO 5 Advanced, розширеної версії, можна виконати досить просте налаштування. Однак за допомогою iLO 5 Advanced ви отримуєте не тільки те, що ми вважаємо стандартними для галузі функціями, такими як iKVM та мультимедіа, але й розширені можливості інтеграції та масштабовані функції керування серверами HPE. 

HPE DL325Gen10: переваги та особливості використання

HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus - це орієнтований на безпеку однопроцесорний сервер висотою 1U, призначений для роботи з інтенсивним введенням-виведенням. Побудований на процесорах AMD EPYC серії 7xx2, сервер HPE DL325 Gen10 Plus пропонує ІТ-підрозділам безліч різноманітних варіантів зборки. Він припаде до душі як невеликим офісам, так і великим підприємствам, оскільки цей компактний сервер може бути оснащений до 64 ядрами, 2 ТБ оперативної пам'яті та об'ємом дискової підсистеми до 367 ТБ залежно від конфігурації дисків. Використання процесорів AMD EPYC у серверах цієї моделі робить представлене обладнання оптимальним варіантом для вирішення наступних бізнес-завдань:

  • Віртуалізація - створення віртуалізованої серверної інфраструктури за допомогою різних гіпервізорів, створення віртуальних робочих столів (робочих місць під VDI) з перенесенням робочих місць користувачів на виділений сервер.
  • Побудова приватних «хмар» з ефективною інтеграцією обчислювальних ресурсів організації до самоврядної приватної віртуальної інфраструктури та з наданням цих ресурсів як послуги користувачам.
  • Створення резервних копій для різних систем зберігання даних (Big Data, блокові, файлові, об'єктні, all-flash системи зберігання).

Дізнатися більше про сервери HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus, вибрати оптимальний варіант, розрахувати вартість та дізнатися, як заощадити, купуючи це обладнання в нашій компанії, допоможуть наші висококласні консультанти, гуру в серверному обладнанні. Ці сервери можна взяти на демо-тестування та відчути всю потужність 64-ядерного процесора AMD EPYC 7702Р!

Замовити прорахунок HPE DL325 Gen10 Plus