Коли серверний парк стає більшим, а кількість різноманітних додатків теж зростає - стає важко шукати «вузькі» місця у цьому масиві обладнання. Вихід можна знайти, якщо звернути увагу на HPE InfoSight. Це нове віяння в ІТ-середовищі - інтелектуальна система збору та аналізу телеметричних показників з підключених пристроїв з подальшим аналізом інформації на основі штучного інтелекту та видачою рекомендацій.

HPE InfoSight – це хмарний засіб підтримки вашого ІТ-середовища, яким можуть користуватися як малі, так і середні підприємства, отримуючи як невелику, так і величезну вигоду, залежно від ступеня інтеграції. Постійно використовуючи сервіс HPE InfoSight, який збирає з кожного ІТ-середовища з різних програмних датчиків необхідну інформацію, включно з версіями прошивок обладнання, версіями операційних систем або версіями різних гіпервізорів; так і апаратних, наприклад:

  • лічильники обертів вентиляторів,
  • дисків у серверах чи системах зберігання,
  • датчики температур чи напруги.

Глобально ця накопичувана інформація дозволяє зрозуміти, яке обладнання входить в ІТ-середовище, які завдання вирішує і наскільки успішно експлуатуються сервіси, скільки і з якою ефективністю споживається ресурсів, а також як відбувається взаємодія між обладнанням.

Це рішення підтримує серверні системи HPE Proliant, HPE BladeSystem, HPE Apollo, HPE Synergy, починаючи з покоління Gen8, а також системи зберігання даних - HPE Nimble, HPE 3PAR, HPE Primera, HPE Alletra, а також такі програмно-апаратні рішення, як HPE Simplivity і HPE StoreOnce. З кожним новим релізом кількість систем, що підтримуються, тільки розширюється. Величезною перевагою HPE InfoSight є те, що це абсолютно безкоштовний сервіс, який не потребує жодних додаткових витрат.

HPE InfoSight виявляє 96% усіх проблем, що виникають в середовищі (не тільки пов'язаної з серверами або системами зберігання даних), причому 86% з них - це автоматизовані методи вирішення проблем. Це призводить до суттєвого розвантаження служб підтримки ІТ-середовищ, а також допомагає швидко розібратися з найскладнішими сервісними заявками.

Варто зауважити, що безпека даних, отриманих від замовників, є найвищим пріоритетом для компанії Hewlett Packard Enterprise. Дані клієнта (наприклад, дані, що зберігаються в томах зберігання або LUN-ах) ніколи не надсилаються у хмару HPE InfoSight. Збір даних HPE InfoSight обмежується лише даними, пов'язаними з конфігурацією та продуктивністю (програмні та апаратні датчики).

Дані, зібрані з датчиків, надсилаються у зашифрованому вигляді через одностороннє зашифроване з'єднання у хмару Hewlett Packard Enterprise, до того ж сесія отримує унікальний ідентифікатор. Навіть у разі перехоплення та розшифрування пакетів ( що дуже малоймовірно) ці дані у каналі передачі буде неможливо зрозуміти - якій конкретній сесії (замовнику) належать ці пакети.