Всі прагнуть перейти у хмари - ця тенденція стала популярна останні кілька років, а в Україні двигуном цієї тенденції стали події кінця лютого 2022 року. Щоб убезпечити свою ІТ інфраструктуру, критичні сервіси стали масово мігрувати у хмару і найчастіше ця хмара була від компанії Microsoft.

Якщо зі звичайними віртуальними серверами все зрозуміло і майже завжди просто (включаючи міграцію), то питання подальшої роботи баз даних Oracle у хмарі завжди стояло окремо і викликало суперечки - як це краще зробити і взагалі чи переносити бази даних у хмари і де їх краще розміщувати? Оскільки завжди є побоювання щодо продуктивності баз даних, безпеки та конфіденційності, то варто вибирати для цього найкращі рішення. Всі ці побоювання можуть відпасти після того, як корпорації Microsoft і Oracle нарешті оголосили про загальнодоступну службу баз даних Oracle для Microsoft Azure (Oracle Database Service for Microsoft Azure).

Завдяки цьому новому сервісу користувачі Microsoft Azure зможуть легко надавати, отримувати доступ і відстежувати служби баз даних Oracle корпоративного рівня в Oracle Cloud Infrastructure (OCI) зі звичним для себе інтерфейсом. Користувачі можуть переносити або створювати нові програми в Azure, а потім підключатися до високопродуктивних і доступних керованих служб Oracle Database, таких як Autonomous Database, що працюють в OCI (хмара Oracle). Ділимося секретом: хмари Microsoft і Oracle розташовуються, як правило, поруч і мають між собою дуже швидкісне з'єднання.

Останні два десятиліття сотні тисяч клієнтів використовували програмне забезпечення Microsoft і Oracle, які відмінно працювали разом для запуску критично важливих бізнес-додатків. У міру того, як ІТ служби перенесли додатки та дані у хмару, вони продовжують шукати спільні рішення зі своїми надійними партнерами з програмного забезпечення. Компанії Microsoft і Oracle постійно розширювали співпрацю, щоб спростити роботу з кількома хмарами, анонсувавши Oracle Database Service для хмари Microsoft Azure.

Так, Oracle Database Service for Microsoft Azure ґрунтується на основних можливостях Oracle Interconnect for Azure та дозволяє будь-якому користувачеві хмари легше інтегрувати робочі навантаження в Microsoft Azure зі службами бази даних Oracle в OCI. Плата за використання Oracle Database Service для Microsoft Azure не стягується. Оплата буде відбуватися тільки за інші служби Azure або Oracle, такі як Azure Synapse або Oracle Autonomous Database.

Існує розповсюджений міф про те, що не можна запускати справжні програми у двох хмарах (у нашому випадку це Azure та OCI). Тепер цей міф можна спростувати, надавши користувачам Microsoft та Oracle можливість легко протестувати та продемонструвати цінність об'єднання баз даних Oracle із додатками Azure. Також немає потреби в глибоких знаннях та навичках роботи з обома платформами або складними конфігураціями, оскільки будь-хто може використовувати портал Azure, щоб об'єднати переваги двох хмар.

Багатохмарність набуває абсолютно нового значення із запуском Oracle Database Service for Microsoft Azure. Цей сервіс призначений насамперед для забезпечення інтуїтивно зрозумілого і простого доступу до служб бази даних Exadata та Autonomous Database to Azure безшовно, відповідаючи потребам користувачів хмар Azure та Oracle у застосуванні переваг новітніх технологій баз даних Oracle для своїх робочих навантажень у Azure . Це комбіноване та інтерактивне поєднання сервісів у загальнодоступних хмарах закладає основу для того, яким має бути багатохмарний досвід і є сміливою заявою про майбутнє хмари.

З новою службою Oracle Database Service for Microsoft Azure користувачі можуть лише за кілька кліків миші підключити підписки Azure до орендної плати OCI. Служба автоматично налаштовує все необхідне для зв'язку двох хмарних середовищ та об'єднує посвідчення Azure Active Directory, що спрощує використання служби Azure. При цьому надається знайома панель моніторингу служб баз даних Oracle у OCI з використанням термінології Azure та моніторингу за допомогою Azure Application Insights.

Насамкінець можна сказати, що новий сервіс спрощує мультихмарний підхід. Можна використовувати найкраще з баз даних Oracle Azure при цьому зберігаючи всю інфраструктуру у хмарі Azure. Це чудова можливість отримати найкраще з двох світів, спрощуючи перехід у хмару та покращуючи навички співробітників у галузі ІТ.

Додаткові ресурси

Читайте також: Хмари НРЕ – розумна інтеграція з обладнанням НРЕ