Останні десятиліття в ІТ індустрії показують, що не варто побоюватися будь-яких нововведень, які пропонують різні вендори. Нововведення можуть бути різними, починаючи від абсолютно нової концепції (підходу до побудови чогось) і закінчуючи, наприклад, абсолютно новим програмним забезпеченням, яке змінює все. Ті, хто спіймав ці новинки/тренди, може отримати великі вигоди, перебудувавши своє ІТ середовище та отримавши потужний поштовх до подальшої оптимізації та розвитку, зараз це називають загальним терміном «цифрова трансформація». Адже кожна компанія сьогодні прагне прискорити те, що буде далі! На даний момент можна виділити 3 області, які ведуть абсолютно будь-які компанії до цифрової трансформаціїце дані, хмара та штучний інтелект! 

  • Дані відкривають нові можливості та результати. 
  • Хмара може забезпечити гнучкість підприємства як в операційній, так і у фінансовій сфері. 
  • Штучний інтелект забезпечує безпрецедентну операційну аналітику та автоматизацію. 

Важливою проблемою на даний момент є той факт, що кожна організація хоче використовувати всю потужність даних для цифрової трансформації, але на цьому шляху заважають інструменти управління фрагментованими даними, ручні процеси та розрізнені інфраструктури. ІТ підрозділи з різних відділів / галузей борються зі складністю управління даними та інфраструктурою, і це не тільки створює перешкоду для інновацій та гнучкості, а й збільшує бізнес-ризики. Іншими словами, часто, працюючи з однією і тією ж системою зберігання, різні підрозділи для повсякденної роботи, використовують свої різні консолі управління (системи управління): для роботи з базами даних, для створення резервних копій, для звичайного адміністрування самої СЗД або для роботи з даними для створення різноманітних аналітичних звітів. І все це стає тільки складнішим, оскільки дані продовжують зростати, додатки продовжують розвиватися, а інфраструктура й надалі продовжує поширюватися від ЦОД та до хмари. 

Найчастіше трапляється так, що доступ до даних на системі зберігання та безпека суперечать один одному, оскільки оптимізація доступу призводить до зниження відповідальності, що також уповільнює інновації та знижує ефективне використання даних. 

У підсумку, для ІТ-керівників ці складності створюють бізнес-ризики та марну витрату ресурсів. Відсутня видимість даних, які зберігаються, копіюються та використовуються в інфраструктурі. З великою кількістю даних в організаціях, на прості питання "що я зберігаю?", "Навіщо я це зберігаю?", "Як довго мені потрібно це зберігати?" не можна швидко і однозначно відповісти на ці, начебто, прості питання. І це створює ризик для дотримання нормативних вимог та управління, не говорячи про неефективне використання дискового простору на системах зберігання. 

Дослідження компанії ESG у 2021 році показали, що 93% осіб, які приймають рішення в галузі ІТ, повідомляють, що складність зберігання та управління даними перешкоджає цифровій трансформації. У тому ж дослідженні повідомляється, що ефективніше використання даних входить до десятки пріоритетів майже в усіх організаціях (і в п'ятірку на 67%!). І хоча складність управління даними вже є проблемою, 59% організацій вважають, що складність рухається у неправильному напрямку. 

Виходячи з цих звітів, можна зробити висновок: поточні підходи до зберігання та управління даними повинні змінитися. 

Вихід з усього цього простий - перенесення управління системами зберігання в хмару! І керування так званим життєвим циклом даних звідти. Одним з перших, хто запропонував такий підхід, є компанія Hewlett Packard Enterprise та її хмарна консоль управління HPE DSCC (Data Services Cloud Console) системами зберігання HPE Alletra. 

HPE DSCC змінює системи зберігання та керування даними з трьома ключовими результатами для ІТ підрозділів. 

  • По-перше, HPE DSCC уніфікує керування даними, забезпечуючи основу для хмарних служб даних, що дозволить менеджерам даних та інноваторам у сфері даних спростити доступ, захист, пошук та мобілізацію даних в інфраструктурі даних. 
  • По-друге, HPE DSCC забезпечує можливість роботи у хмарі для інфраструктури даних. Це усуває складність за рахунок об'єднання розрізнених систем управління інфраструктурою з єдиною панеллю управління, керованої хмарою, що забезпечує єдину, узгоджену роботу, забезпечуючи гнучкість хмари для компаній, де б не знаходилися їх дані. 
  • По-третє, HPE DSCC прискорює інновації, що базуються на даних, надаючи платформу для прискорення життєвих циклів розробки додатків, надавши розробникам оптимізований доступ до виробничих даних – безпечний та миттєвий доступ до самообслуговування. 

HPE DSCC працює на спільній хмарній платформі з перевіреною технологічною основою, яка базується на Aruba Edge Services Platform, яка сьогодні обслуговує мільйони пристроїв для тисяч клієнтів. Ця консоль забезпечує безпечне управління глобальною інфраструктурою та службами даних з багаторівневими розширеними можливостями безпеки, які включають надійне та зашифроване підключення до інфраструктури даних, багатофакторну автентифікацію, аудит та можливість використання політик управління доступом на основі ролей. Дана платформа розроблена як структура мікросервісів і робочих процесів, яка також забезпечує швидку розробку, розгортання і масштабування нових сервісів з узгодженим інтерфейсом користувача. Це дає основу для портфеля послуг, які стануть безперешкодно доступними для ІТ підрозділів, щоб спростити управління інфраструктурою та даними. 

Підсумовуючи все вищесказане, HPE DSCC забезпечить повсюдне використання хмари, відокремлюючи площину управління інфраструктурою від базового обладнання та перемістить її в хмару. Це об'єднає розрізнені елементи управління (консолі управління) різних систем зберігання у єдиний уніфікований веб-інтерфейс, забезпечивши однаковість роботи від периферії до хмари. І в результаті це радикально спростить те, як ІТ підрозділи управляють інфраструктурою у величезному масштабі протягом усього життєвого циклу - від спрощеного розгортання пристроїв до автоматичного оптимізованого розгортання додатків для всього парку систем, а потім протягом року - невидимих оновлень хмари. Ця консоль буде доступна з будь-якого місця та з будь-якого пристрою і повністю програмуватиметься за допомогою універсального API. І ці можливості почнуть окупатися одразу ж, коли буде розгорнуто перші сервіси хмарної інфраструктури з консолі — HPE Data Ops Manager та виділено перші ресурси на основі намірів.