Хмарні рішення, як три складові забезпечення безперервності бізнес-процесів.

Під час війни питання безпеки бізнес-процесів стоїть як ніколи гостро. Убезпечити IT-інфраструктуру компанії та допомогти бізнесу втриматися під час складних випробувань допоможе використання хмарних сервісів, наприклад таких, які пропонує Microsoft Azure. Послуги корпорації Microsoft з міграції у хмару Azure - це безпека та впевненість у майбутньому.

Спеціалісти компанії LanTec з 20-річним досвідом роботи у найкоротший термін убезпечать інфраструктуру вашої компанії від передбачуваної загрози. Наші інженери якісно проведуть аудит існуючої інфраструктури, визначать шляхи міграції для ІТ-сервісів, налаштують синхронізацію з Azure AD, підготують інфраструктуру Azure та виконають міграцію сервісів.

Які переваги міграції наземної інфраструктуру у хмару Azure

Міграція наземної інфраструктури в Azure - процес переміщення інформації з локальних серверів і мейнфреймів, які часто розміщені у серверній безпосередньо в офісі компанії, на сервери Microsoft, які знаходяться у великих будівлях з найвищим рівнем безпеки та професійним обслуговуванням, а також заміна традиційних ІТ- сервісів хмарними.
В умовах війни в Україні ви можете бути впевнені, що ваші дані та робоча інфраструктура у повній безпеці.
Завжди актуальними є наступні переваги рішення - гнучкість та масштабованість.
• По-перше, це дозволяє використовувати лише необхідні обчислювальні ресурси та миттєво отримувати доступ до необхідних даних.
• По-друге - не витрачати кошти на зайве обладнання.

Важливою складовою безпеки даних є резервне копіювання та аварійне відновлення з Azure Backup та Azure Disaster Recovery. За допомогою цих рішень ви будете впевнені, що дані знаходяться у безпеці і до них можна отримати доступ у найкоротші терміни. У разі збоїв у роботі служб, ненавмисного видалення або пошкодження даних ви можете швидко та узгоджено відновити свої бізнес-сервіси. Це рішення гарантує високу доступність та стійкість.
Інженери LanTec проведуть аналіз існуючої інфраструктури, створять політику резервного копіювання та відновлення, налаштують хмарну інфраструктуру, створять завдання резервного копіювання та протестують середовище.

Ще одним кроком забезпечення безперервності бізнес-процесів є Azure Site Recovery. Це нативний засіб аварійного відновлення, що забезпечує безперебійну роботу підприємства. У разі відмови ІТ-інфраструктури у вас буде інструмент для підтримки безперервної роботи організації. Наша команда проведе усі необхідні роботи з впровадження, а саме:

  • аналіз існуючої інфраструктури,
  • проектування,
  • розгортання хмарних компонентів,
  • настроювання синхронізації з Azure AD,
  • настроювання маршрутизації,
  • конфігурування реплікації,
  • тестування системи,
  • навчання адміністраторів за потреби.

 

Якщо у Вас є локальні поштові або файлові сервери, їх краще мігрувати в Microsoft 365.

Цей продукт давно за функціональністю виріс з «офісних додатків + пошта у хмарі». На сьогодні Microsoft 365 об'єднує у собі набір різних сервісів і в залежності від тарифного плану пропонує:

  • одні з найкращих сервісів безпеки (Антиспам, Антивірус, DLP, MDM тощо);
  • центр командної роботи: чати, онлайн-зустрічі, відеоконференції, дзвінки (Teams);
  • сховище файлів та спільна робота над документами (OneDrive, SharePoint);
  • можливість побудови документообігу;
  • календарі та електронна пошта (Exchange Online);
  • мобільні, веб-версії, а також настільні програми Microsoft Office;

Доступ користувачів керується хмарною службою Azure Active Directory, яка може бути повністю у хмарі, а також працювати у гібридному варіанті та співіснувати з наземною Active Directory. Синхронізація з хмарою здійснюється через програму Azure AD Connect.

Компанія Microsoft не обмежилася розміщенням лише своїх «рідних» рішень з віртуалізації. Користувачам доступні також рішення Azure VMware. Сервіс надає можливість створення приватних хмар, що містять кластери VMware vSphere, які будуються з виділених вузлів (серверів) в інфраструктурі Azure.
Мінімальний старт – три сервери (для vSAN). Далі можна по одному додавати додаткові вузли, але не більше 16 вузлів на один кластер. Сервіс надається «під ключ», тобто включає виділені серверні вузли і софт VMware: vCenter, vSAN, vSphere, NSX-T Data Center. Це одне з найбільш «швидких» рішень з перенесення робочих навантажень з локальних середовищ VMware у приватну хмару (або побудови резервного майданчика). Заявлене SLA для інструментів керування (vCenter Server та NSX Manager) – 99,9 %.

За консультаціями та детальною інформацією звертайтесь до фахівців LanTec.

Важливо! Прийнято законопроект №7152, що стосується створення резервних копій державних інформаційних ресурсів та захисту інформації в умовах воєнного стану. Дозволяє на період дії військового стану обробляти дані та зберігати резервні копії державних інформаційних ресурсів закордоном, у тому числі за допомогою хмарних ресурсів та ЦОД.