«Глобальні корпорації Intel та Microsoft спільно з українським лідером системної інтеграції – компанією LanTec продовжують підтримувати освітян України.
Сьогодні для підтримки нашої країни важливий інформаційний та культурний контекст. Саме тому ми маємо за честь приймати участь у конференції «Навчання педагогічної еліти» та презентувати проєкт Skills for Innovation, за яким проходять навчання керівники та педагоги закладів освіти України. Програма передбачає підготовку спеціалістів до використання сучасних цифрових технологій в освітньому процесі.
Наразі спеціалісти компанії LanTec, за підтримки компаній Intel та Microsoft, побудували дві інноваційні лабораторії:в інституті «Чернігівська політехніка» та в ІМЗОу місті Києві, при цьому ми розуміємо, що процес запровадження інновацій в освіті має бути безперервним і зараз це важливо як ніколи.
Завдання максимум – створити цілу мережу подібних лабораторій в Україні за підтримки Міністерства Освіти та наших потужних партнерів» - Сергій Пономаренко, LanTec.

«Компанія Microsoft завжди підтримувала розвиток сучасних цифрових технологій в освітньому процесі України. Минулого року ми радо підтримали й допомогли у ініціативі Міністерства Освіти та Науки та Міністерства Цифрового розвитку у закупівлі сучасних комп’ютерів для вчителів, а в цьому допомагаємо безкоштовними ліцензіями Teams та Office для освітян. Проєкт Skills for Innovation є уособленням співпраці таких глобальних друзів України як міжнародні корпорації Intel та Microsoft, та української компанії LanTec, та є прикладом, що Україна продовжує розвиватися у вірному напрямі, навіть у такі складні часи та є вже сучасною державою з сучасною освітою та все у нас буде гаразд, особливо коли є така співпраця та взаєморозуміння» - Олександр Мацько, Microsoft.

«Протягом багатьох років Intel співпрацює з лідерами у сфері освіти, які потрібні для впровадження інновацій. Ми оцінюємо нашу школу рішень, спостерігаючи за сучасними вимогами ринку.
Для нас честь реалізовувати програму Skills for Innovation, побудовану на новітніх технологіях.
Готові навчальні ресурси, такі як тренінги для директорів та викладачів – допомагають розвивати такі навички як критичне мислення та креативність, надають можливість для адаптації та підвищення кваліфікації.
Intel, спільно з корпорацією Microsoft та українським системним інтегратором LanTec, працює з Інститутом Модернізації над створенням інтелектуальних навчальних класів та запровадженням європейських систем освіти, щоб максимізувати результати навчання та використовувати новітні технології.
В рамках цього проекту в Україні вже збудовано 2 лабораторії, одну в університеті "Чернігівська Політехніка", та другу в Інституті Модернізації Змісту Освіти. У наш час мало просто мати високотехнологічні пристрої, важливо також максимально використовувати їх функціональні можливості - наша лабораторія дає можливість цьому навчитися» Йоланта Василевська, Intel.

18 серпня відбулася конференція «Навчання педагогічної еліти», у який прийняли участь близько 300 ректорів вищих навчальних закладів та директорів шкіл. Мета заходу – проінформувати освітян про інноваційні проєкти, які будуть впроваджені у новому навчальному році. LanTec та партнери також активно підтримують модернізацію освітнього процесу у державі.

Наша компанія разом з Intel та Microsoft впровадила проєкт корпорації Intel® Skills for Innovation, за яким проходять навчання керівники і педагоги закладів освіти. Програма передбачає підготовку спеціалістів до використання сучасних цифрових технологій в освітньому процесі. Intel® Skills for Innovation охоплює як гуманітарні науки, так і STEM та розрахована на учнів середньої та старшої школи.

Фахівці, які пройшли підготовчий курс за програмою, відзначили, що в основі проєкту Intel® Skills for Innovation by LanTec закладено:

  • глибокий науковий підхід;
  • дидактику;
  • витримані вікові вимоги.

Ініціатива Intel® Skills for Innovation Initiative (Intel® SFI) дає змогу викладачам та вчителям застосовувати технології для створення інноваційного навчального досвіду, який активно залучає учнів до навчального середовища — віртуального, шкільного чи змішаного. Intel SFI надихає вчителів та учнів на повну реалізацію потенціалу за допомогою технологічного підходу, ініціатива допомагає розвивати навички, щоб максимізувати результати навчання та підготувати учнів до мінливого світу, де домінують технології.
На сьогодні 30-годинний курс пройшло 53 регіональних тренерів-координаторів.