У рамках осінньої конференції Microsoft Ignite 2021 компанія презентувала понад 90 нових сервісів та оновлень для гібридної роботи, цифрової трансформації бізнес-процесів та забезпечення наскрізної кібербезпеки, а також інновації у галузі розвитку метавсесвіту.

Space-Tracking

Розвиток метавсесвіту: Mesh для Microsoft Teams

Mesh для Microsoft Teams - нове покоління 2D- та 3D-зустрічей з персоналізованими аватарами та імерсивними просторами. Рішення розроблено на основі платформи Microsoft Mesh та інтегроване з платформою Microsoft Teams. Воно дозволяє працювати у загальному віртуальному середовищі з ефектом присутності, зберігаючи можливість спілкуватися у чаті, обмінюватися документами і підключати інші інструменти MS Teams.

Користувачі можуть безперешкодно використовувати існуючі документи, презентації та контент із Microsoft 365, а також ділитися цим контентом та спільно працювати над ним у просторі. Нові можливості будуть доступні у попередній версії Teams на ПК, мобільних пристроях та гарнітурах змішаної реальності у першій половині 2022 року.

Штучний інтелект для бізнесу: Azure OpenAI Service

Новий сервіс пропонує клієнтам хмарної платформи Microsoft доступ до найпотужніших моделей обробки природної мови GPT-3 від OpenAI, які допоможуть вирішувати цілий спектр бізнес-завдань, від автоматизованої обробки запитів клієнтів і до написання коду додатків. Платформа Azure забезпечить безпеку, конфіденційність даних та гнучке масштабування. Спочатку сервіс Azure OpenAI Service буде доступний за запрошенням, щоб забезпечити коректне та етичне використання алгоритмів на першому етапі.

Teams Shared Channels: безпечне та продуктивне робоче середовище

Teams Shared Channels дозволяє користувачам запрошувати зовнішні команди учасників приєднатися до каналу, планувати зустрічі у спільному каналі та разом працювати над документами.

Чат у Teams дозволяє користувачам безперешкодно спілкуватися з користувачами поза межами робочої мережі. Користувачі Teams на роботі можуть спілкуватися з будь-якими іншими користувачами Teams, які мають лише особисту адресу електронної пошти, пов'язану з обліковим записом Microsoft, або номер телефону, залишаючись при цьому у рамках протоколів безпеки. Це означає, що співробітники кількох компаній можуть співпрацювати як одна команда, залишаючись у межах рівня доступу, який необхідний для виконання роботи.

Нові можливості взаємодії на зустрічах Microsoft Teams

На Microsoft Ignite 2021 були представлені оновлення можливостей зустрічей MS Teams, деякими ви вже можете скористатись, а деякі будуть доступні на початку 2022 року.

Тепер за допомогою Teams користувачі зможуть легко організовувати та проводити інтерактивні вебінари до 1000 учасників. Оновлення надає нові можливості для проведення презентацій, організації реєстрації на вебінари, їх адміністрування, а також формування звітності за підсумками заходу. При необхідності підключити ще більшу аудиторію, можна легко перейти на режим трансляції «тільки для перегляду», який дозволить охопити до 20 000 осіб.

Нова опція дає змогу користувачам проводити більш ефективні презентації завдяки доступності нотаток, слайдів, чату та списку учасників в одному вікні. Глядачі зможуть індивідуально налаштувати досвід відвідування онлайн-конференції: знайомитись із контентом у своєму темпі та використовувати висококонтрастний режим.

Він дозволить доповідачам налаштувати відображення відео та контенту для аудиторії. Найближчим часом з'являться нові режими: Standout, який показує відео доповідача перед контентом; Reporter, який показує контент допоміжної візуалізації над плечем доповідача; Side-by-side, який показує відеозображення доповідача поряд із контентом.

  • Проведення вебінарів у Microsoft Teams. Тепер за допомогою Teams користувачі зможуть легко організовувати та проводити інтерактивні вебінари до 1000 учасників. Оновлення надає нові можливості для проведення презентацій, організації реєстрації на вебінари, їх адміністрування, а також формування звітності за підсумками заходу. При необхідності підключити ще більшу аудиторію, можна легко перейти на режим трансляції «тільки для перегляду», який дозволить охопити до 20 000 осіб.

  • PowerPoint Live у Microsoft Teams. Нова опція дає змогу користувачам проводити більш ефективні презентації завдяки доступності нотаток, слайдів, чату та списку учасників в одному вікні. Глядачі зможуть індивідуально налаштувати досвід відвідування онлайн-конференції: знайомитись із контентом у своєму темпі та використовувати висококонтрастний режим.

  • Режим доповідача Microsoft Teams. Він дозволить доповідачам налаштувати відображення відео та контенту для аудиторії. Найближчим часом з'являться нові режими: Standout, який показує відео доповідача перед контентом; Reporter, який показує контент допоміжної візуалізації над плечем доповідача; Side-by-side, який показує відеозображення доповідача поряд із контентом.

Додаток для співпраці у гібридному світі: Microsoft Loop

Новий сервіс, що поєднує потужний та гнучкий робочий контур з портативними компонентами, які вільно переміщаються та синхронізуються між додатками, дозволяючи командам планувати та створювати разом. Microsoft Loop складається із трьох елементів: компоненти Loop, сторінки Loop та робочі простори Loop.

Ще більше інформації про оновлення в світі Майкрософт дізнавайтесь у нашої команди.