Компанія Hewlett Packard Enterprise розширила продуктовий портфель комутаторів Aruba Instant On для малих та середніх підприємств. Нові комутатори Aruba Instant On 1960 завдяки розширеній підтримці QoS призначені для обробки операцій сучасних додатків, які активно використовують смугу пропускання, наприклад, програми для проведення голосових та відеоконференцій.

Вбудовані можливості захисту від несанкціонованого доступу дозволяють додатково сегментувати трафік та захистити мережу від більшості поширених видів атак. Комутатори поставляються з опцією гнучкого управління: ви можете вибрати локальний веб-інтерфейс або мобільний додаток та хмарний веб-портал Instant On. Хмарне управління мережею є важливою функцією з огляду на обмежені ІТ-ресурси малого та середнього бізнесу.

Нова лінійка представлена п'ятьма моделями – дві (2) 24-портові та дві (2) 48-портові моделі в конфігураціях PoE та Non-PoE та 12-портовий 10-гігабітний комутатор агрегації надають варіанти гнучкого та доступного розгортання.

Нові комутатори Aruba Instant On 1960 пропонують більшу пропускну здатність та масштабованість у порівнянні з попередньою серією Aruba Instant On 1930.

Масштабованість – важлива особливість нової серії. Кількість портів (до 288, включаючи 16 - 10 Gb/sec портів) на комутаторах Instant On 1960 можна нарощувати за допомогою технології стекування (під стекуванням розуміється об'єднання декількох комутаторів в один логічний пристрій). У цій серії можна об'єднати в стек до чотирьох комутаторів і керувати ними через одну IP-адресу, що спрощує мережеві операції. Стеком комутаторів можна управляти локально або через хмару, що забезпечує більшу гнучкість для налаштування, а також за допомогою мобільного застосунку Instant On. Додаток надає інтуїтивно зрозумілі рекомендації, які допомагають легко налаштовувати елементи стека та керувати ними, вам не потрібно бути ІТ-експертом.

Читайте також: досвід використання точки доступу Aruba Instant On AP11D

Моделі з 24 та 48 портами PoE мають бюджет потужності 370 Вт та 600 Вт відповідно, для підтримки новітніх пристроїв IoT. Комутатори підтримують PoE класів 4 та 6 на вибраних портах. PoE класу 4 - до 30 Вт (потужність) доступна для пристроїв, таких як точки доступу, камери спостереження та VoIP-телефони, а потужність PoE до 60 Вт доступна для пристроїв PoE класу 6, таких як камери з поворотно-похилим зумом та IP- телефони із підтримкою відео.

Комутатори підтримують такі технології L2 і L3 рівня: комутація, IPv4 маршрутизація, статична маршрутизація IPV6, списки контролю доступу ACL і Network Security, QoS, підтримка протоколів Spanning Tree Protocol та ін.