1. Компанія Microsoft анонсувала вихід нового рішення Microsoft Teams Essentials, спеціально створеного для малого та середнього бізнесу. Воно об'єднує функції, потрібні для обслуговування клієнтів, включаючи: необмежені групові відеодзвінки тривалістю до 30 годин; груповий чат; спільне використання файлів та ведення календаря - лише за 4 долари США на місяць. Сьогодні це найдоступніше універсальне рішення на ринку.

2. На заході AWS re: Invent, що проходить цього тижня, однойменна компанія анонсувала ряд новинок. Була оновлена партнерська програма з машинного навчання (ML) та штучного інтелекту (AI), а також оголошено нове рішення, яке перевірятиме програмні продукти, що інтегруються з процесорами Graviton, які призначені для забезпечення найкращого співвідношення ціни та продуктивності для робочих навантажень Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2).

3. Національна лабораторія відновлюваних джерел енергії (National Renewable Energy Laboratory, NREL) США у середу анонсувала введення в дію у майбутньому нового суперкомп'ютера під назвою Kestrel для своїх потреб. Нова система буде побудована спільно з компанією Hewlett Packard Enterprise (HPE) та буде оснащена процесорами Intel Xeon Scalable Sapphire Rapids, а також таємничим обчислювальним графічним процесором Nvidia A100Next Tensor Core. Майбутній суперкомп'ютер Kestrel буде побудований на архітектурі/рішенні HPE Cray Ex і матиме продуктивність близько 44 (FP64) петафлопс і матиме близько 75 ПБ дискового простору.

Читайте також: Нова лінійка комутаторів Aruba Instant On 1960