1. Цього тижня компанія AMD в особі генерального директора Лізи Су (Lisa Su) представила оновлений варіант своїх серверних процесорів 3-го покоління під кодовою назвою Milan-X. З основних покращень цього процесора - це збільшення кеша 3-го рівня (використовуючи 3D V-Cache) до 768МБ або двосокетну систему до 1,5 ГБ. За словами компанії AMD, це ще більше підвищить продуктивність процесорів у різних середовищах.

2. Консорціум CXL (Compute Express Link) і консорціум Gen-Z підписали спільний меморандум про взаєморозуміння (MOU), що дає можливість співпраці з визначення «мосту» між протоколами. Це набуло форми спільної робочої групи, яка заохочуватиме творчість та інновації між двома організаціями з метою покращення галузі у цілому. Намір обох організацій полягає у тому, щоб зосередити зусилля галузі, пов'язані з розробкою узгодженого інтерфейсу пам'яті в рамках консорціуму CXL, CXL як єдиний галузевий стандарт, що просувається вперед.

3. Компанія NVIDIA представила наступне покоління мережевої платформи InfiniBand (NVIDIA Quantum-2), яка пропонує виняткову продуктивність, широку доступність та безпеку. На сьогодні NVIDIA Quantum-2 – це найпередовіша з колись створених наскрізних мережевих платформ, InfiniBand зі швидкістю роботи 400 Гбіт/с, яка складається з комутатора NVIDIA Quantum-2, мережевого адаптера ConnectX-7®, блоку обробки даних BlueField-3® (DPU) та програмного забезпечення.

Читайте також: Користувацький досвід та відгук на точку доступу HPE Aruba Instant On AP11D