1. Цього тижня була завершена специфікація для PCI Express 6.0 (версія 1.0). Наступне покоління оновленої шини знову подвоює швидкість передачі даних PCIe, доводячи її до 8 Гб/с у кожному напрямку. І якщо стандарти PCIe 4.0 і 5.0 були «просто» розширеннями більш ранніх методів передачі сигналів, зокрема, продовжуючи використовувати передачу сигналів PCIe 3.0 128b/130b з NRZ, PCIe 6.0 зазнає більших змін, можливо, найбільш масштабних в історії стандарту. Щоб досягти ще одного подвоєння пропускної спроможності, PCI-SIG повністю змінив технологію передачі сигналів, перейшовши від технології Non-Return-to-Zero (NRZ), яка використовувалася з самого початку, до технології імпульсно-амплітудної модуляції 4 (PAM4). Також будуть додані до роботи різні сервіс корекції помилок. 

2. VMware анонсувала свою нову платформу VMware Tanzu Application Platform (TAP). TAP - це модульна платформа з підтримкою програм, яка надає багатий набір інструментів для розробників і заздалегідь підготовлений шлях до виробництва для більш швидкого та безпечного створення та розгортання програмного забезпечення у будь-якій загальнодоступній хмарі або локальному сертифікованому кластері Kubernetes. 

3. Виробник графічних чіпів компанія Nvidia оголосила про придбання Bright Computing. Програмне забезпечення Bright Computing широко використовується на галузевих, урядових та наукових сайтах високопродуктивних обчислень, у тому числі Microsoft, NASA, Siemens, Samsung та інших. Ця покупка є простим придбанням, спрямованим на розширення нових можливостей для клієнтської бази Nvidia і розширення охоплення Bright у високопродуктивних обчисленнях НРС. 

Читайте також: Сервери НРЕ - найбезпечніші та найнадійніші у світі