Все більшу популярність набирає нова система зберігання від компанії НРЕ Alletra Storage MP. Нещодавно був анонс, а зараз уже з'явилися нові функції та можливості, про які розповімо далі. 

НРЕ Alletra Storage MP — це високопродуктивна система зберігання, яка забезпечує критично важливу відмовостійкість за середньої економічності за допомогою першої у галузі дезагрегованої горизонтально-масштабованої архітектури, а також доступу до блочного або файлового сховищ зі 100% гарантією доступності даних. 

З моменту запуску ця платформа зберігання даних отримала позитивні відгуки галузевих аналітиків і преси, а також високий попит з боку партнерів і компаній, які вже експлуатують платформу. Це не дивно, оскільки ця система зберігання забезпечує гнучкість, надаючи хмарні можливості всюди, максимізуючи ефективність інфраструктури в будь-якому масштабі, гарантуючи постійну і швидку роботу додатків, а також усуваючи компроміси між ціною і продуктивністю. Це був лише перший крок. 

Замовити презентацію HPE Alletra Storage MP

Тепер про наступний крок у цій «подорожі до досконалості». Нещодавно було оголошено про випуск покращеної системи НРЕ Alletra Storage MP. У випуску 2 забезпечується ще більша цінність для наших клієнтів за рахунок значного покращення продуктивності, масштабованості, можливостей підключення та управління.

  • Прискорення роботи критично важливих програм за рахунок дворазового підвищення продуктивності. 

НРЕ Alletra Storage MP використовує паралельну, багатовузлову, повністю активну архітектуру з активною обробкою вводу-виводу на всіх носіях, контролерах та хост-портах. Це забезпечує стабільну, передбачувану продуктивність та наднизьку затримку. У випуску 2 була представлена нова 32-ядерна модель резервні вузли контролера, які додаються до існуючого вибору 8-ядерних та 16-ядерних резервних вузлів-контролерів та забезпечують дворазовий стрибок продуктивності. Так 32 ядерна модель може видати більше 1,1 млн IOPS на читання (при 100% читанні блоком 16к без включеної компресії та дедупдикації), а так само може видати потік більше 42Гб/с (при 100% читанні блоком 256к без включеної компресії . 

  • Легке масштабування задоволення майбутніх потреб з допомогою збільшення ємності в 3 рази 

НРЕ Alletra Storage MP призначений для надання дезагрегованого сховища, що масштабується, з незалежним масштабуванням ємності та продуктивності. Початкова пропозиція під час запуску включала одне шасі заввишки 2U з 24 слотами для твердотільних накопичувачів NVMe. У випуску 2 додано підтримку до двох полиць розширення JBOF, що дозволяє вам починати з малого і масштабувати великі обсяги - від 15,36 ТБ до 1,1 ПБ - без простою. І тепер ви можете максимізувати ефективність та економію коштів за рахунок поступового збільшення обсягу. Підтримка від 8 до 24 твердотільних накопичувачів на корпус з кроком у 2 диски дає вам гнучкість у точному налаштуванні, адаптації та еластичному масштабуванні середовищ зберігання даних відповідно до вимог до ємності конкретних робочих навантажень та мінливих потреб бізнесу. 

  • Розгортання в середовищі Ethernet із підключенням до хоста iSCSI. 

Версія 2 розширює можливості підключення завдяки новій підтримці iSCSI. Тепер у вас є можливість вибору протоколу зовнішнього сховища, який найкраще відповідає вашим робочим навантаженням та існуючій мережевій інфраструктурі за допомогою Fibre Channel, iSCSI та NVMe-oF/FC. 

  • Ще більше гнучкості та ефективності аварійного відновлення завдяки можливості реплікації із системами зберігання HPE Primera та HPE Alletra 9000. 

Програмне забезпечення HPE GreenLake для реплікації блокових систем зберігання надає багатий набір функцій, які можна використовувати для розробки катастрофічних рішень, що дозволяють економічно ефективно вирішувати проблеми аварійного відновлення. Це унікальна проста, ефективна та гнучка технологія реплікації, яка дозволяє захищати дані та обмінюватися ними з будь-якої програми. Завдяки випуску 2 ви можете гнучко та економічно налаштовувати партнерів з реплікації, включаючи HPE Primera, HPE Alletra 9000 або HPE Alletra Storage MP. Ви можете реплікувати дані через IP (з використанням адаптерів HBA 10/25 Гбіт) або Fibre Channel (з використанням адаптерів HBA 32/64 Гбіт) та досягти будь-якої цільової точки відновлення (RPO) та цільового часу відновлення (RTO) з вибором синхронного режиму реплікації даних на великі відстані або періодичного асинхронного режимів реплікації даних. 

  • Забезпечення простого, доступного та безпечного переходу 

Ви маєте багато причин перейти на нову платформу HPE Alletra Storage MP. Однак процес переходу від застарілого обладнання часто пов'язаний із проблемами та занепокоєнням. Тепер ви можете усунути ризики та складності, пов'язані з переходом на нову платформу зберігання даних за рахунок швидкої та безперебійної міграції даних. За допомогою технології HPE Peer Motion ви можете переміщати дані з масивів зберігання HPE 3PAR, HPE Primera та HPE Alletra 9000 у HPE Alletra Storage MP - онлайн, без переривання роботи, без складного планування чи залежності, а також без додаткових інструментів та програмного забезпечення. 

  • Спрощення управління за допомогою покращених та розширених звітів про продуктивність на основі штучного інтелекту. 

HPE Alletra Storage MP, заснований на найкращих в галузі AIOps для інфраструктури, що надаються через хмарну консоль служб даних (DSCC) на платформі HPE GreenLake. У випуску 2 ІТ персонал позбавляється здогадів, коли справа доходить до оптимізації сховища, завдяки покращеним та розширеним звітам та аналітиці про продуктивність на основі штучного інтелекту для покращення усунення несправностей та аналізу. 

Портфоліо систем зберігання НРЕ з хмарним управлінням та моніторингом на сьогодні виглядає так: