Як ви вже знаєте з наших попередніх повідомлень, програма OLP, через яку всі підприємства купували постійні корпоративні ліцензії, більше не існує з початку 2022 року. Минуло майже два місяці, і мабуть, всі прийняли цю зміну та готові діяти за новими рекомендаціями Microsoft.

Тепер постійні ліцензії знаходяться в іншій програмі - CSP. А ми, як прямий партнер CSP Microsoft, маємо ще більше можливостей полегшити та прискорити придбання необхідних вам сервісів.

Якщо ви планували проліцензувати ваше підприємство, 2022 рік – найбільш вдалий для цього час. Нагадуємо, що тимчасова дія п. 26(1) підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України, який встановлював тимчасове звільнення програмного забезпечення від оподаткування ПДВ, припиняється 1 січня 2023 року. Цілком ймовірно, що після 1 січня 2023 року пільгу з ПДВ на програмну продукцію не буде продовжено. На сьогодні інформація про законопроекти, які продовжували б звільнення програмної продукції від ПДВ на новий період, відсутня на сайті Верховної Ради України. Тобто після 1 січня 2023 року операції з постачання продуктів Microsoft можуть оподатковуватись ПДВ, якщо інше не буде встановлено Парламентом.

Звертайтесь до наших спеціалістів з будь-яких питань, навіть юридичних!