ІТ-відділи зараз змушені швидко перебудовуватися через нещодавні події. Їм довелося прискорити впровадження корпоративної хмарної стратегії або навіть звернути увагу на неї вперше. У рамках цієї стратегії передбачено розширення чи впровадження можливостей віддаленої та гібридної роботи. Така стратегія дозволяє організаціям продовжувати роботу безперебійно і це дуже цінно для бізнесу. Не дивно, що Gartner прогнозує, що близько 70% організацій, які використовують хмарні технології, планують збільшити свої витрати у цій галузі. Аналітики компанії Canalys нещодавно повідомили, що світові витрати на хмарну інфраструктуру зросли на 33% до 62,3 мільярда доларів у 2022 році. 

Сьогодні багато ІТ-відділів швидко створили короткострокові хмарні платформи,  деякі з них використовували метод холодної міграції у хмару. Хоча це і швидке рішення, це не найкращий спосіб здійснити довгостроковий процес перетворення хмари. Для багатьох організацій загальна хмара може не підходити для всіх цілей. Це хороший варіант для деяких програм і навіть економічний для короткострокового зберігання даних або для програм з високим навантаженням, які не працюють 24/7. Однак це не завжди забезпечує достатній контроль над інфраструктурою, може бути неефективним, а іноді цьому підходу не вистачає продуктивності та безпеки. 

Що необхідно, так це рішення, яке може поєднувати найкраще з обох світів - масштабоване, безпечне та економічне, що забезпечує доступ до ваших даних як через застарілі програми, так і через нові хмарні програми. Ось тут і підходить «незламне хмарне сховище» для центрів обробки даних. Що ж мається на увазі під цим? 

Перешкоди довгостроковому загальнодоступному хмарному сховищу 

1. Захист даних

Дані є ключовою цінністю для сучасного бізнесу, оскільки вони створюються та зберігаються протягом тривалого часу більше, ніж будь-коли раніше. «Незламне хмарне сховище даних» зробить все можливе для захисту ваших даних завдяки можливостям захисту від запланованих і незапланованих подій, таких як збої загальних компонентів (у великій системі це буде відбуватися регулярно просто на основі статистичних даних про частоту відмов). Ви можете підтримувати обслуговування під час оновлення системи та під час зростання (масштабування), а також гарантувати, що цілісність даних ніколи не буде скомпрометована. 

2. Безпека

Не думайте, що постачальники хмарних послуг просто подбають про безпеку даних. Ваша організація, як і раніше, має відігравати активну роль у забезпеченні використання правильних механізмів і може виникнути плутанина при визначенні вашої фактичної відповідальності, коли йдеться про безпеку розгортання загальнодоступної хмари. Те, що ви отримуєте у зручності від загальнодоступної хмари, може призвести до втрати контролю над вашими власними політиками та процедурами безпеки. Сьогодні 57% ІТ-фахівців, які взяли участь у нещодавньому дослідженні Enterprise Strategy Group (ESG), заявили, що, на їхню думку, від 20 до 50% їх конфіденційних даних, які вже зберігаються у загальнодоступній хмарі, ймовірно, не захищені належним чином. 

3. Суверенітет даних 

Можливо, ви не хочете залежати від Amazon Web Services (AWS) або іншого великого постачальника загальнодоступної хмари. Ви хочете контролювати власні дані і вільно переміщати їх на іншу платформу, коли захочете. У цьому полягає мета «суверенітету даних» — мати можливість зберігати дані організації у будь-якому географічному місці на свій вибір. І з цим пов'язаний суверенітет даних, у якому дані як зберігаються у зазначеному місці, але й підпорядковуються законам регіону, де вони фізично зберігаються. Коли ви вибираєте велику загальнодоступну хмару, ви зазвичай відмовляєтеся від більшої частини свого контролю за будь-якою з цих концепцій. 

Це викликає все більший занепокоєння. Нещодавній звіт науково-дослідного інституту CapGemini показав, що 68% опитаних організацій стурбовані відсутністю прозорості та контролю за тим, що робиться з даними у хмарі. 

4. Прив'язка до постачальника хмарних послуг

Коли справа доходить до загальнодоступної хмари, серйозною проблемою є прив'язка до постачальника хмари, аналогічна старій прив'язці до апаратного/програмного забезпечення. Багато організацій виступають за гібридні або багатохмарні підходи, але це не завжди можливо через проблеми з прив'язкою до постачальника. 

5. Вирішення проблем з новим підходом

Програми-здирники та інші інциденти кібербезпеки поширюються з запаморочливою швидкістю. Реальність така, що сьогодні програми-вимагачі — це коли, а не якщо: ймовірність їх появи у вашій організації є абсолютно реальною і її треба передбачати. Вам потрібне рішення, здатне захистити ваші дані навіть у разі атаки. Системи зберігання об'єктів забезпечують незмінність даних, щоб гарантувати, що ваші збережені дані не можуть бути видалені або перезаписані атакою програм-вимагачів. 

Іншими словами, навіть якщо зловмисники проникнуть усередину, ваша цінна інформація залишиться в безпеці і вам буде легше відновитись після такого інциденту. І хоча деякі хмари забезпечують незмінність даних, не всі роблять це однаково. Нерозривне сховище для вашого центру обробки даних дасть вам додаткову свободу, відокремлюючи вас від підходів, специфічних для хмари, і звільняючи вас від прив'язки до великих постачальників. 

Довгострокове рішення для довгострокового зберігання

Зараз найкращий час для пошуку довгострокових рішень для вашого бізнесу. Короткострокові хмарні стратегії, які ви, можливо, розгорнули на ранньому етапі переходу до віддаленої роботи, спричиненого пандемією, мають бути адаптовані до довгострокових вимог. Додатків побільшало, а отже, потрібно більше місця для зберігання. Рішення для зберігання даних, що підходять для сучасного ландшафту можуть уже не залежати від апаратного забезпечення, тому вони можуть охоплювати нескінченне навчання новим технологіям, щоб уникнути старіння. А це означає, що ви можете бути впевнені, що вони будуть працювати довго, а не стануть ще однією застарілою технологією, яка не відповідає вашим потребам і вимагає заміни.