Проблема інформаційної безпеки була, є і буде актуальною. Як убезпечити вашу компанію, щоб усі її системи відповідали мінімальному рівню безпеки, а її інформація була захищена від атак?
Варто наголосити, що багато служб Azure містять вбудовані функції безпеки. Давайте детальніше ознайомимось з Azure Security Center.

Що таке Azure Security Center?

Azure Security Center — це служба моніторингу, яка дозволяє спостерігати за станом вашої безпеки в усіх службах, як у Azure, так і в локальному середовищі. Термін «стан безпеки» відноситься до політики та засобів кібербезпеки, а також до того, наскільки добре ви можете передбачити, запобігти та реагувати на загрози.

Разом з Azure Security Center ви зможете:
• Відстежувати налаштування безпеки в локальних і хмарних робочих навантаженнях.
• Автоматично застосовувати необхідні налаштування безпеки до нових ресурсів, коли вони з’являються у мережі.
• Надавати рекомендації щодо безпеки на основі поточних конфігурацій, ресурсів і мереж.
• Постійно відстежувати свої ресурси та виконувати автоматичну оцінку безпеки, щоб визначити потенційні вразливості, перш ніж ці вразливості будуть використані.
• Використовувати машинне навчання, щоб виявляти та блокувати встановлення шкідливих програм на ваших віртуальних машинах (ВМ) та інших ресурсах. Ви також можете використовувати адаптивні елементи керування програмою, щоб визначити правила, які перераховують дозволені програми, щоб гарантувати, що лише дозволені програми можуть запускатися.

Виявлення та аналіз потенційних вхідних атак, а також дослідження загроз та будь-яких дій після порушень, які можуть статися. Забезпечення оперативного керування доступом до мережних портів. Таким чином, мережа дозволятиме лише необхідний трафік і тоді, коли він необхідний, що дозволяє скоротити кількість напрямків атак. У цьому відео пояснюється, як Центр безпеки може допомогти зміцнити ваші мережі, захистити та відстежувати ваші хмарні ресурси, а також покращити вашу загальну безпеку.

Вдосконалюйте свою позицію безпеки

Перегляньте наступний приклад того, що ви можете побачити в Azure Security Center.



Припустимо, що Ваша компанія повинна дотримуватися стандарту захисту безпеки в індустрії платіжних карток (PCI DSS). Цей звіт показує, що компанія має ресурси, які потрібно виправити..
У розділі «Гігієна безпеки ресурсів» можна буде побачити стан своїх ресурсів з погляду безпеки. Рекомендації розділені на категорії важливості "низька", "середня" та "висока", щоб спростити призначення пріоритетів діям з виправлення. Приклад наведено нижче.


Оцінка безпеки (0-100%) базується на елементах контролю безпеки або групах відповідних рекомендацій щодо безпеки. Ваша оцінка базується на відсотку контролю безпеки, який ви задовольняєте. Чим більше засобів контролю ви задовольняєте, тим вищий бал ви отримаєте. Ваша оцінка покращується, коли ви виправляєте всі рекомендації для одного ресурсу в елементі керування.
Дотримання рекомендацій щодо безпечної оцінки може допомогти захистити вашу організацію від загроз. За допомогою централізованої інформаційної панелі в Azure Security Center організації можуть контролювати та працювати над безпекою своїх ресурсів Azure, таких як ідентифікатори, дані, програми, пристрої та інфраструктура.

Оцінка безпеки допоможе вам:

• Дізнаватись про поточний стан безпеки вашої організації.
• Покращувати стан безпеки, надаючи можливості виявлення, моніторингу та контролю, а також відповідні рекомендації.
• Порівнювати з контрольними показниками та встановлювати ключові показники ефективності (KPI).
Захист від загроз
Центр безпеки включає розширені можливості хмарного захисту для віртуальних машин, мережевої безпеки та цілісністі файлів. Приклади можливостей:
• JIT-доступ до віртуальних машин. Azure Security Center дає можливість налаштувати JIT доступ до віртуальних машин. Він блокує трафік у конкретних мережевих портах віртуальних машин, але дозволяє його протягом певного часу, коли він запитується та затверджується адміністратором..
• Адаптивні елементи керування програмами можуть контролювати, які програми дозволено запускати на віртуальних машинах. У фоновому режимі Azure Security Center використовує машинне навчання для перегляду процесів, запущених на віртуальній машині. Він створює правила винятків для кожної групи ресурсів, яка містить віртуальні машини, і надає рекомендації. Цей процес інформує компанію про неавторизовані програми, які запущені на її віртуальних машинах.
• Адаптивний захист мережі. Azure Security Center може відстежувати шаблони інтернет-трафіку віртуальних машин та порівнювати ці шаблони з поточними параметрами групи безпеки мережі (NSG) компанії. Виходячи з цього, Центр безпеки може давати рекомендації, чи слід далі блокувати групи безпеки мережі, і надати рекомендації щодо виправлення.
• Моніторинг цілісності файлів. Також можна налаштувати моніторинг змін важливих файлів як у Windows, так і в Linux, параметрів реєстру, програм та інших аспектів, які можуть свідчити про атаку.

Відповідайте на сповіщення безпеки

Використовуйте Azure Security Center, щоб отримати централізоване уявлення про всі сповіщення безпеки. Ваша компанія може відхиляти помилкові попередження, продовжувати їх розслідування, виправляти попередження вручну або використовувати автоматичну відповідь за допомогою автоматизації робочого процесу. Автоматизація робочого процесу використовує з’єднувачі Azure Logic Apps і Security Center. Logic Apps може ініціюватися попередженням про виявлення загрози або рекомендацією Центру безпеки, відфільтрованої на ім'я або серйозність.. Потім ви можете налаштувати Logic Apps для виконання дії, наприклад надсилання електронного листа або публікації повідомлення на канал Microsoft Teams.

Звертайтесь до досвідчених фахівців LanTec, задля впровадження високих стандартів безпеки Azure Security Center.