У січні 2022 року хмарна платформа управління мережею Aruba Central отримала авторизацію FedRAMP

FedRAMP - це федеральна програма управління ризиками та авторизацією, суть її у розробці стандартизованого підходу до оцінки безпеки, видачі дозволів та безперервному моніторингу хмарних продуктів та сервісів.Постачальники хмарних сервісів, які пропонують свої продукти та послуги уряду США, повинні продемонструвати відповідність вимогам FedRAMP. Програма  керується стандартами спеціального видання NIST серії 800 і вимагає від постачальників хмарних сервісів проходити незалежне тестування безпеки, яке проводить стороння експертна організація, щоб підтвердити відповідність системи авторизації Федеральному закону США про управління інформаційною безпекою (Federal Information Security Management Act, FISMA).

Aruba Central - єдина хмарна система управління мережею "все в одному", що отримала авторизацію FedRAMP. Авторизація поширюється на бездротове, дротове, віддалене управління та керування SD-WAN. 

За допомогою Aruba Central федеральні організації можуть скористатися перевагами потужного поєднання мережного управління з уніфікованою інфраструктурою, AIOps (Artificial Intelligence for IT Operations) та безпекою від периферії до хмари у поєднанні із сертифікованою хмарною безпекою. ІТ-відділ може керувати мережею будь-якого розміру з будь-якого місця. Завдяки уніфікованій інфраструктурі Aruba ІТ-підрозділи легко та ефективно отримують доступ до контексту та контроль над усіма мережевими сегментами через єдину панель управління. Операції на основі АІ дозволяють автоматично відслідковувати та виправляти мережеві середовища за допомогою Aruba AIOps, щоб проблеми можна було прогнозувати та усувати до того, як вони вплинуть на користувачів.

Читайте також: Aruba і Pensando - еволюція в архітектурі комутації

Aruba Central - це більше ніж платформа управління: в ній також присутній функціонал системи безпеки та системи авторизації користувачів, у тому числі за допомогою двофакторної автентифікації, а також можливості системи інвентаризації, що зберігає інформацію про пристрої мережі. 

Ключові особливості платформи Aruba Central: 

  • Уніфіковане управління бездротовими, дротовими, VPN та SD-WAN пристроями 
  • Пошук проблем у мережі на основі АІ для швидкого усунення несправностей та безперервна оптимізація мережі 
  • Інтеграція з Aruba UXI для попереджувального моніторингу
  • Розширене управління захистом від загроз IDS/IPS 
  • Розширений моніторинг та усунення несправностей для мережі віддаленого або домашнього офісу 
  • Підтримка API 
  • Живий чат та пошукова система на основі штучного інтелекту 
  • SaaS, локальні та керовані послуги для оптимізації витрат

Сервіс Aruba Central виконаний за моделлю SaaS (ПЗ як сервіс) і дозволяє гнучко вибирати рівень обслуговування шляхом вибору відповідних ліцензій, що дає можливість оптимізувати витрати замовника шляхом переходу від капітальних витрат до операційних. Детальний опис платформи Aruba Central.

Aruba Central забезпечує вбудовану основу безпеки Zero Trust, що підвищує рівень захисту без ускладнення мережі. ІТ-відділ має видимість, контроль та інструмент для управління децентралізованою мережевою інфраструктурою. Додаткові відомості про те, як Aruba Central може задовольнити вимоги вашої організації щодо безпеки та конфіденційності даних, дивіться у технічному описі.