Світ даних – це дуже динамічна та інтенсивна область, що змінюється. Існують дані, які необхідно використовувати лише раз, інші дані використовуються постійно, а якісь дані будуть перебувати на системах зберігання «без діла». Також існують і такі дані, вартість яких взагалі не можна виміряти у грошовому еквіваленті, вони безцінні, та їх потрібно надійно зберігати і з ними працювати. Для цього і пропонуються рішення, які повністю відповідають подібним критеріям, наприклад, HPE Alletra 9000. HPE Alletra 9000 ідеально підходить для критично важливих робочих навантажень із надзвичайною чутливістю до затримок та вимог до доступності. Система зберігання HPE Alletra 9000 є логічним продовженням та розвитком модельного ряду HPE Primera, але зі своїми особливостями.

Архітектура HPE Alletra 9000

Кожна система зберігання HPE Alletra 9000 оснащена високошвидкісним з'єднанням, яке поєднує декілька вузлів контролерів для формування повністю активного кластера. Це з'єднання з надзвичайно малою затримкою забезпечує тісну координацію між контролерами для забезпечення загальносистемного уніфікованого кешу, який є глобальним, узгодженим та стійким до відмови. Архітектура HPE Alletra 9000 забезпечує 100% доступність за рахунок повного апаратного резервування. Вузли контролера HPE Alletra 9000 об'єднані в пари, кожні мають підключення до двопортових дисків. Система зберігання також забезпечує стійкість до відмов програмного забезпечення за рахунок запуску окремого екземпляра ОС HPE Alletra 9000 на кожному вузлі контролера, що значно скорочує час незапланованого простою.

Найбільш важливим елементом архітектури HPE Alletra 9000 є вузол контролера. Це потужний механізм переміщення даних, призначений для змішаних робочих навантажень. Це єдина система модульно налаштована як кластер із двох або чотирьох вузлів контролера, залежно від моделі. 

Рисунок – конструкція вузла контролера HPE Alletra 9000 

Цей модульний підхід забезпечує гнучкість, економічність початкового рівня (за наявності двох контролерів) та доступні способи оновлення для підвищення продуктивності, ємності та можливостей підключення у міру зміни потреб. Крім того, мінімальна конфігурація із двома контролерами означає, що система може витримати вихід з ладу будь-якого одного з контролерів, та це ніяким-чином не вплине на доступність даних. Вузли контролера можна додавати в кластер попарно без переривання роботи та оновлювати до потужнішої моделі вузла контролера. Кожен вузол повністю підтримує гарячу заміну, що забезпечує можливість онлайн-обслуговування. 

Якщо говорити про подібні рішення, що конкурують, то в них як мінімум потрібно балансувати HBA адаптери і ресурси у контролерах для оптимізації продуктивності, чого не потрібно робити в HPE Alletra 9000. 

Оновлення HPE Alletra 9000

Традиційні програми керуванням системами зберігання даних зазвичай потребують локального управління. Це призводить до фрагментованого підходу, коли в момент розгортання нової системи зберігання вона автоматично стає сховищем даних. Це призводить до складностей і будь-які оновлення ПЗ систем зберігання повинні бути ретельно сплановані і можуть викликати збої. Ця складність призводить до тривалих циклів випуску оновлень систем зберігання, а потім і їх використання.

При проєктуванні в HPE Alletra вирішили відокремити площину управління від площини даних та перенести це у хмару, щоб забезпечити єдину та узгоджену роботу. При розгортанні нової системи площина управління вже доступна у хмарі, нове обладнання потрібно лише підключити до мережі для виявлення та налаштування. Нові функції та вдосконалення також миттєво доступні завдяки хмарним оновленням із самообслуговуванням. Хмарне управління також дозволяє автономно масштабувати інфраструктуру даних від периферії до хмари у різних регіонах/локаціях.

Хмара HPE Infosight

Якщо коротко, то HPE InfoSight – це безкоштовний хмарний сервіс НРЕ, що дозволяє проактивно виявляти можливі проблеми з надійністю та продуктивністю масивів HPE Alletra 9000 (і це далеко не весь перелік обладнання, що працює з цією «хмарою»). При цьому сервіс може також одночасно рекомендувати і способи усунення можливих проблем, причому у ряді випадків усунення проблем може виконуватися проактивно, в автоматичному режимі.

Доступ до хмарної консолі, як і в інших хмарних сервісах НРЕ, завжди здійснюється за захищеним зашифрованим каналом. Таким чином не варто переживати за конфіденційність ваших даних.

Розширена підтримка HPE Alletra 9000

HPE пропонує фіксовану вартість підтримки для HPE Alletra 9000, пропонуючи просту та передбачувану модель ціноутворення. Фіксована ціна підтримки пропонує всім, хто продовжує контракт на обслуговування, нульове збільшення ціни в річному обчисленні на основі вихідної ціни підтримки, сплаченої під час купівлі продукту, за умови, що продовження відноситься до того ж рівня підтримки та конфігурації системи та відповідає положенням та умовам.

Вибір підтримки (HPE Tech Care*) дуже простий: потрібно ухвалити лише одне рішення, який один із двох рівнів обслуговування для Вашого обладнання необхідний:

  • Critical (Критичний): цілодобове віддалене реагування, послуга доступна 24 години на добу, 7 днів на тиждень, включаючи вихідні та святкові дні з часом відгуку не пізніше 1 години та зобов'язання ремонту апаратного забезпечення протягом 6 годин (hardware call to repair, CTR) за місцем експлуатації.
  • Essential (Основний): цілодобове віддалене реагування, послуга доступна 24 години на добу, 7 днів на тиждень, включаючи вихідні та святкові дні з часом відгуку не пізніше 1 години, виїзд за місцем експлуатації протягом 4 годин у разі потреби.

*Сервіс HPE Tech Care – це новий досвід експлуатації продуктів HPE. HPE Tech Care виходить за рамки традиційної підтримки, надаючи швидший доступ до експертів з конкретних продуктів, цифровий досвід на основі штучного інтелекту та загальні технічні рекомендації, щоб не лише знизити ризики, а й постійно шукати способи покращити роботу.

Хмарне управління

Хмарне управління системами зберігання - це новий тренд, який потроху завойовує наші уми. Воно має набагато більше позитивних моментів, ніж негативних, пов'язаних найчастіше лише з недовірою. Хмарна консоль для керування HPE Alletra називається HPE Data Services Cloud Console або скорочено DSCC. HPE DSCC заснована на спільній хмарній платформі з перевіреною технологічною основою, яка базується на платформі Aruba Edge Services, яка сьогодні обслуговує мільйони пристроїв для тисяч клієнтів. Ця консоль забезпечує безпечне управління глобальною інфраструктурою та службами даних з багаторівневими розширеними можливостями безпеки, які включають надійне та зашифроване підключення до інфраструктури даних, багатофакторну автентифікацію, аудит та можливість використання політик управління доступом на основі ролей. Платформа розроблена як структура мікросервісів і робочих процесів, яка забезпечує швидку розробку, розгортання та масштабування нових сервісів з узгодженим інтерфейсом користувача. Це забезпечує основу для портфеля послуг, які стануть доступними для усіх з покупкою HPE Alletra, щоб спростити управління інфраструктурою та даними.

Області застосування

Система зберігання HPE Alletra 9000 розроблена спеціально для критично важливих робочих навантажень. Архітектура цієї системи зберігання починається з оптимізації для забезпечення 100% доступності, необмеженої масштабованості, заснованої на унікальній, багатовузловій, повністю active-active архітектурі та кращому наборі вбудованих можливостей захисту даних для будь-яких вимог RTO або RPO, включаючи автоматичне перемикання між активними майданчиками.

HPE Alletra 9000 продовжує традицію HPE Primera, що гарантує 100% доступність без жодних винятків та заперечень.

Завдяки своєму дизайну система HPE Alletra 9000 має вражаючі можливості всього в 4U можна отримати продуктивність системи зберігання з більш ніж 700-800 тис. IOPS на РЕАЛЬНИХ даних та РЕАЛЬНИХ навантаженнях. Щоб представити цю продуктивність у перспективі, він сертифікований для 96 вузлів SAP HANA лише у 4U.

Також HPE Alletra 9000 ідеально підходить для консолідації різних програм, чутливих до затримок, яким потрібна 100% доступність.

Модельний ряд HPE Alletra 9000 

Модельний ряд HPE Alletra 9000 починається з двонодової/двохконтролерної моделі HPE Alletra 9060 і закінчується топовою, найпродуктивнішою, чотиринодовою/чотирьохконтролерною системою HPE Alletra 9080 4N. Ці моделі можуть задовольнити будь-який спектр завдань зі 100% надійністю та ультранизькою затримкою. Функціонал будь-якої з цих систем однаковий. Головною відмінністю цього модельного ряду від моделей HPE Primera є використання в перших тільки SSD NVMe дисків (в тому числі і диски в полицях розширення). Таким чином, система зберігання HPE Alletra 9000 - це повністю All-NVMe рішення від front-end портів з підтримкою NVMe-o-Fabric і закінчуючи NVMe інтерфейсами в дисках. 

ПІДСУМКИ 

В епоху інтелектуальних технологій нові додатки та робочі навантаження призводять до значного зростання обсягу даних, створюваних та оброблюваних у наземних ЦОДах та гібридній хмарі. Дані перетворюють лише тоді, коли їх можна уточнювати та отримувати до них доступ у потрібному місці та у потрібний час, перетворюючи корисні бізнес-ідеї на нові джерела доходів. Однак отримати з ідей максимальну користь набагато легше сказати, ніж зробити. HPE Alletra 9000 розкриває всі можливості будь-якої хмари за допомогою єдиної уніфікованої платформи даних по всьому периметру хмари. 

З HPE Alletra 9000 ваше сховище – це: 

  • прогнозуюча модель підтримки та управління, яка передбачає і запобігає проблемам від сховища до віртуальних машин, а також позбавляє вагань при керуванні інфраструктурою. Крім того, організації отримують спрощене управління інфраструктурою з рекомендаціями на основі штучного інтелекту, які підвищують продуктивність і доступність та оптимізують використання ресурсів та планування.
  • надання можливості роботи у хмарі, де б не зберігалися дані. Це однакова гнучкість та простота для кожного додатку протягом усього його життєвого циклу. Це можливість управління з будь-якого місця та впровадження автоматизації на хмарній швидкості та у будь-якому масштабі, тому керувати тисячами систем у різних регіонах так само просто, як керувати однією. Визначаючи цільові рівні обслуговування програм та їх виділення на основі намірів HPE Alletra 9000 гарантує їхнє розгортання та обслуговування на потрібному ресурсі для забезпечення швидкості, доступності, ефективності та найкращої економічності. Нарешті, нові функції та вдосконалення служб даних для управління миттєво доступні через автоматичні хмарні оновлення.

HPE Alletra 9000 – це смілива зміна парадигми інфраструктури даних. Це хмарна інфраструктура даних, яка прискорює інновації та гнучкість, надаючи хмарні можливості експлуатації та використання скрізь, де зберігаються дані. HPE Alletra 9000, створена для будь-якої програми, від традиційної до сучасної, охоплює системи, оптимізовані для робочих навантажень та забезпечує архітектурну гнучкість без складності традиційного управління сховищем.