В останні роки хмари постійно на слуху. Це пов'язано з багатьма обставинами: пандемія, війна, криза у постачанні напівпровідників та й постійна реклама про хмари роблять свою справу. У когось вже є досвід вдалого впровадження/міграції у ту чи іншу хмару, а хтось навіть зміг піти у хмару і повернутися на землю. Це динамічна галузь, з кожним роком зростає популярність хмар та їх використання, причому це можуть собі дозволити компанії будь-якого розміру. Усі чули про хмари Amazon, Microsoft, Google, а також невеликі регіональні сервіс-клауд провайдерів у своєму регіоні.
Якщо у вас на землі експлуатується обладнання від компанії НРЕ, чи варто обов'язково вибирати вищезгадані хмари? Або у компанії НРЕ також є своя хмара, яка спільно з наявним обладнанням зробить більш привабливим ваше рішення. Це все є. Зазначимо, що на конференції HPE Discover 2022, що відбулася нещодавно, левову частку виступів було присвячено саме хмарним рішенням.
Що компанія НРЕ може запропонувати у цій галузі? Існує 4 різних варіанти хмар НРЕ:

  • HPE Cloud Volumes Block
  • HPE Cloud Volumes Backup
  • HPE Cloud Bank Storage
  • HPE GreenLake for Block Storage

Перші три рішення можна використати і в Україні, але останнє ні — це HPE GreenLake. Кожне з таких рішень об'єднується під загальною назвою HPE Cloud Volumes.
Які особливості кожного з цих рішень? Фактично це мережа ЦОДів HPE, які фізично підключені до ЦОДів основних хмарних публічних провайдерів. Зараз HPE співпрацює з Amazon і Azure (незабаром має приєднатися Google), ЦОД-и трьох компаній стоять впритул і безпосередньо підключені по товстій оптиці до ЦОД-ів у США, Великій Британії та в Азії.

HPE Cloud Volumes Block

HPE Cloud Volumes Block – це послуга з вбудованою мобільністю даних між локальною системою зберігання замовника та хмарною службою HPE. Це віртуальна система зберігання даних, що знаходиться у хмарі і має можливість підключення до хмар Amazon, Azure і незабаром Google. При цьому перенесення даних до хмар різних робочих навантажень, аналітичної інформації або аварійне відновлення здійснюється однією простою дією. Можна стверджувати, що HPE Cloud Volumes Block переносить усі функції корпоративної системи зберігання, які ви використовуєте у своєму ЦОД, у хмару.
Функціонал такого рішення досить широкий: від швидкого клонування та відновлення моментальних знімків до доступності корпоративного рівня. На відміну від інших хмарних пропозицій, вам не потрібно керувати цією системою зберігання у хмарі. HPE Cloud Volumed Block на 100% заснований на хмарних технологіях і надається як послуга, тому вам не потрібно буде адмініструвати її – все будуть робитися за вас! Підсумок: відсутність прив'язки до якогось місця, безкоштовна мобільність даних та повна прозорість роблять HPE Cloud Volumes Block ідеальною платформою зберігання для ваших вимог до гібридної хмари.
Також HPE Cloud Volumes Block можна використовувати для підтримки власних хмарних додатків, а ключем до гнучкості цього сервісу буде можливість безперешкодного перенесення даних з локального середовища у хмару НРЕ.
HPE Cloud Volumes Block – це безпечна віддалена вторинна система зберігання з усіма корпоративними функціями та перевагами без клопоту з виділеним адмініструванням.

HPE Cloud Volumes Backup

HPE Cloud Volumes Backup – це рішення для захисту даних корпоративного рівня як послуга, яка дозволяє безпечно та ефективно:

  • захистити дані із локальних середовищ;
  • з будь-якого джерела даних, використовуючи HPE RMC (HPE Recovery Manager Central) або сторонні рішення, що підтримують протокол HPE Catalyst;
  • за межами хмарної служби HPE.

Використовуючи HPE Cloud Volumes Backup, набори даних можна легко відновити з хмари на землю (локальний ЦОД). Але це не просто зовнішнє безпечне рішення для резервного копіювання. Компанія НРЕ інтегрувала служби HPE Cloud Volumes, тому можна відновлювати дані безпосередньо з HPE Cloud Volumes Backup (вишеописане рішення) у HPE Cloud Volumed Block, відкриваючи всі переваги гнучкості, вартості та функцій, які необхідні для гібридних або хмарних робочих навантажень.
HPE Cloud Volumes Backup надає рішення для захисту даних як послугу з гнучкістю повторного/вторинного використання даних, яке ви можете використовувати для резервного копіювання за лічені хвилини.
Також можна використовувати сервіс HPE Cloud Volumes Backup разом з HPE Recovery Manager Central та захищати свої дані від програм-вимагачів. Також можна або відновити дані в HPE Cloud Volumes Block для повторного використання даних у хмарі, або відновити дані у локальне середовище, на землі. «Відновлення як послуга» HPE Cloud Volumes Block незалежно від того, чи виконується відновлення локально «на землі» або HPE Cloud Volumes Block, цей процес не вимагає дорогої плати за вихідний трафік.
Також можна використовувати HPE Cloud Volumes Backup з багатьма сумісними з протоколом HPE Catalyst додатками для резервного копіювання, такими як Veeam, Commvault або NetBackup. Швидке відновлення у локальному середовищі, коли локальні точки відновлення недоступні для пом'якшення аварійних ситуацій, або відновлення у локальному середовищі в інше сховище, щоб спростити повторне використання даних.
Додавання HPE Cloud Volumes Backup до існуючих стратегій захисту даних (резервного копіювання) здійснюється за принципом «підключи та працюй» і для використання служби не потрібні жодні зміни, наприклад за допомогою HPE Recovery Manager Central або програми для резервного копіювання, сумісного з протоколом HPE Catalyst.

HPE Cloud Bank Storage

HPE Cloud Bank Storage - це розширення продукту HPE StoreOnce у якому локальні точки відновлення зберігаються на пристрої HPE StoreOnce, а для більш тривалого зберігання та архівування дані розподіляються за політиками в HPE Cloud Bank Storage (далі просто HPE Cloud Bank). HPE Cloud Bank також може використовувати надане клієнтом сховище об'єктів у Azure або AWS, а відновлення з HPE Cloud Bank здійснюється через HPE StoreOnce.
Підсумовуючи, можна сказати, що:
Рішення HPE Cloud Volumes надає набір послуг з обробки даних, які у поєднанні з наземним обладнанням НРЕ дають продукт, що відповідає вашим потребам у гібридній хмарі.
З HPE Cloud Volumes Block ви отримуєте гнучкість та функції керування даними, які ви зазвичай використовуєте з додатковим пристроєм зберігання, але послуга надається вам як хмарна служба з прямим доступом до будь-якого з постачальників хмарних послуг (Azure, Amazon та скоро Google). Ви можете використовувати цю послугу для негайного клонування наборів даних для гібридної CI/CD, гібридного штучного інтелекту/аналітики, мультихмарного виробництва або двонаправленої міграції. Ця послуга спеціально розроблена для випадків використання з гарячою угодою про рівень обслуговування (SLA).
HPE Cloud Volumes Backup надає вам хмарне, безпечне та віддалене рішення для захисту даних на вимогу з вбудованими функціями відновлення даних у хмарі, для повторного використання або перенесення даних або назад у локальне середовище.
І ви можете почати використовувати його за лічені хвилини, не порушуючи існуючих робочих процесів захисту даних! Це справжня послуга «включай та працюй», яка не обмежується портфоліо HPE. Ви можете захистити будь-яке джерело даних за допомогою HPE Cloud Volumes Backup. Ця послуга дає вам найкраще з обох світів чудового SLA за ідеальною ціною.
HPE Cloud Bank Storage є ідеальним доповненням до хмарної стратегії захисту даних, дозволяючи нескінченно архівувати петабайти даних із мінімальними витратами за рахунок використання власних хмарних сервісів зберігання об'єктів.