Сьогодні нікого не здивуєш запровадженим рішенням із використанням гіперконвергенції. Гіперконвергентна інфраструктура швидко захопила ІТ-ринок за останні кілька років, оскільки вона принесла з собою набагато більше, ніж архітектура, яка полегшує життя адміністратору віртуальних машин. По-перше, це рішення можна просто розгорнути за допомогою програмно-визначеної інфраструктури, яка абстрагує ресурси від фізичної інфраструктури. По-друге, це рішення використовує автоматизацію на основі політик, яка усуває ручні процеси, що дозволяє швидко розгортати необхідні програми.Усі про ці рішення чули і багато хто навіть використовує. Але як обрати найкраще рішення з переліку, який пропонують вендори?

Критерії вибору незмінні вже давно:

  • простота;
  • швидкість введення в експлуатацію;
  • мінімальна кількість обладнання при початковому запуску без будь-яких обмежень;
  • легкість в обслуговуванні та оновленні;
  • багатофункціональність, що включає оптимізацію WAN, резервне копіювання, високу доступність, легкість додавання ресурсів та хмарна аналітика.

Багато вендорів можуть запропонувати у своїх рішеннях приблизно 80% функціоналу від перерахованого вище. І лише одне рішення пропонує всі 100% – це рішення HPE SimpliVity.

Замовити розрахунок вартості HPE SimpliVity

Для сучасних компаній, щоб досягти успіху, прискорення часу окупності інвестицій є пріоритетом № 1 і для цього нове покоління додатків та даних потребує технологічної (платформної) стратегії, яка буде швидкою, гнучкою, масштабованою та компонованою, реалізованою в сьогоднішніх реаліях гібридного ІТ-середовища, незалежно від того, чи знаходяться ваші додатки та дані у вашому ЦОД, приватних, гібридних або загальнодоступних хмарах або на межі вашої мережі — все це матиме гнучкість для безперебійної роботи у цих середовищах.

З іншого боку, адміністратори віртуальних машин щосили намагаються не відставати від вимог цифрового бізнесу. Вони постійно стикаються зі складністю інфраструктури, яка уповільнює час виходу на ринок, борються з постійно виникаючими «пожежами» на роботі, які забирають час та підтримують нові вимоги до додатків із ще більшими грошовими витратами.

HPE SimpliVity: найкраща гіперконвергентна платформа для бізнесу 

При покупці HPE SimpliVity разом з гарантією ви отримуєте не тільки вирішення усіх перелічених вище проблем, але й щось більше, а саме, так звану гіпергарантію, яка включає:

  • гіперефективність: економія 90% об'єму при зберіганні оперативних даних та резервних копій;
  • гіперзахист: на резервне копіювання або відновлення віртуальних машин загальним обсягом 1 ТБ витрачається не більше 1 хвилини;
  • гіперпростота: три кліки «мишкою», щоб створити резервну копію, відновити, змігрувати або клонувати віртуальну машину з єдиної консолі;
  • гіперкерованість: потрібно менше 1 хвилини на створення або виправлення політики резервного копіювання для тисяч віртуальних машин на десятках майданчиків (при використанні єдиної платформи HPE Simplivity);
  • гіпердоступність: додавання або заміна вузлів HPE SimpliVity без простою сервісів.

При цьому: немає переривання доступу до резервних копій на HPE SimpliVity; немає перебудови політик резервного копіювання HPE SimpliVity в головному ЦОД або віддалених майданчиках; немає необхідності перебудови мереж на віддалених майданчиках.

Якщо говорити про сферу застосування, то це рішення ідеально підходить:

  • для консолідації ЦОД з високою доступністю, простим нарощуванням ресурсів та простим управлінням;
  • для філій із збереженням уніфікованої архітектури та простим централізованим управлінням з основним ЦОД-ом;
  • VDI рішення з надійним зберіганням, високим рівнем стиснення даних та централізованим резервним копіюванням;
  • для приватних хмар із простим розгортанням додатків за допомогою шаблонів та уніфікованих REST API запитів, а також для середовищ розробки та тестування з можливістю зберігання безлічі варіантів різних середовищ із можливістю практично миттєвого клонування і це все з високим коефіцієнтом стиснення.

І найголовніше: консалтингова компанія Forrester Research провела дослідження і після опитування з'ясувалося, що клієнти, які використовують рішення HPE SimpliVity, скорочують витрати та сукупну вартість володіння на 69%, забезпечуючи повернення інвестицій на 192% з окупністю протягом 7 місяців. Також було виявлено, що дані компанії отримали:

  • 47:1 – середню ефективність зберігання даних.
  • 2,9-кратну економію сукупної вартості володіння.
  • Економію близько 2,6 млн. доларів за три роки в порівнянні з витратами в 888,5 тис. доларів.

Інші компанії, які брали участь у дослідженні, відзначили таке: після покупки HPE SimpliVity знизилося замовлення цими компаніями професійних послуг на 50% протягом першого року. Економія часу – 5 годин щодня, 25 годин на тиждень, на управління резервним копіюванням.

Також був наведений ще один переконливий статистичний показник дослідження Forrester Research, який полягає у тому, що інфраструктура HPE SimpliVity змогла скоротити кількість пристроїв у центрах обробки даних клієнтів у 10 разів. Для організацій, що впроваджують це може означати нижчі початкові витрати, зниження енергоспоживання, економію експлуатаційних витрат і вихід з нескінченного циклу оновлень системи.

Тренд останнього часу – масове використання контейнерів. Які знаходяться абсолютно скрізь: на землі, у хмарі - і це середовище, що постійно переміщається з даними. Рішення HPE Simplivity (HPE SimpliVity для Kubernetes) якнайкраще підходить для цього, зберігаючи свої переваги і роблячи обслуговування контейнерного середовища простим, гнучким і зручним.

Переваги використання модуля HPE SimpliVity Kubernetes CSI, що підключається:

  • драйвер HPE SimpliVity CSI для Kubernetes дозволяє легко виконувати операції з керування даними у контейнерах;
  • модуль HPE SimpliVity CSI, що підключається, використовує драйвер CNS для створення резервного копіювання, видалення та відновлення постійних томів
  • підтримка миттєвих знімків;
  • ресурси Kubernetes легко візуалізуються в інтерфейсі користувача HPE SimpliVity;
  • операції із середовищем Kubernetes за допомогою REST API та CLI.

Модельний ряд рішення HPE Simplivity досить гнучкий і дозволяє вибрати оптимальний варіант під ваші вимоги:

Ця платформа інтегрується з хмарною аналітичною платформою HPE InfoSight, а також легко інтегрується з рішенням для зберігання резервних копій з функцією стиснення HPE StoreOnce.

Читайте також: Надійне відновлення даних після атаки програм-вимагачів: сучасні підходи з використанням НРЕ Zerto