- 15 листопада виповнилося 50 років мікропроцесору Intel 4004 - це важлива віха для першого комерційно-доступного мікропроцесора, що проклав шлях для сучасних технологічних досягнень та відкриттів. Думка, що через півстоліття у кишені будь-якого перехожого буде камінчик із мільярдами транзисторів усередині - в голову не закрадалася. Але ті, хто створив та запустив на ринок 4004, напевно, про щось здогадувалися. І трохи шкода, що прізвище Цукерберга знає весь світ, а інженерів Intel, які створили 4004, назве лише невелика кількість людей.

 - 10 стартапів із зберігання даних, які стали відомі минулого року, представивши свої перші продукти, націлені на покращення зберігання, захист даних та/або міграцію даних  локально, у хмарі та у гібридній комбінації.

 - Кілька років тому було важко навіть уявити, що диски з інтерфейсами NVMe матимуть масовий попит. І якщо з SSD дисками все зрозуміло, їх купують для того щоб отримати високу швидкість роботи з даними, то у появу такого інтерфейсу у шпиндельних дисках мало хто вірив. І ось компанія Seagate перша на ринку анонсувала звичайні жорсткі диски з інтерфейсом NVMe. Як зазначають розробники, розгортання таких дисків принесе значні вигоди, зокрема зниження сукупної вартості володіння (TCO), економія енергії, оптимізована розробка функцій, підвищення продуктивності та мінімізація компонентів, необхідних для інфраструктурних рішень.

Читайте також: HPE INFOSIGHT - нове віяння в ІТ-середовищі