На цьому тижні компанія Red Hat оголосила про вихід бета-релізу своєї операційної системи Red Hat Enterprise Linux 9 (RHEL 9). У новій версії буде спрощено автоматизацію та управління, підвищено безпеку, покращено роботу з контейнерами. Ця версія побудована на базі дистрибутива Linux із CentOS Stream. Цей реліз вже можна завантажити і протестувати.

Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA) створило сьогодні загальнодоступний каталог вразливостей, які можуть використовуватися наразі і видало обов'язкову операційну директиву, що наказує федеральним агентствам США виправляти вразливі системи у визначені терміни. Сюди входять уразливості продуктів Cisco, Google, Microsoft, Apple, Oracle, Adobe, Atlassian, IBM та багатьох інших компаній, як малих, так і великих.

Microsoft Defender для Windows (Microsoft Defender Preview) буде вдосконалено, це дозволить адміністраторам домашньої мережі розгортати клієнтів Android, iOS та Mac для моніторингу антивірусів, фішингу, зламаних паролів та попереджень про крадіжку особистих даних з єдиної панелі безпеки. Поки невідомо, коли попередня версія Microsoft Defender Preview буде доступна для тестування, швидше за все, найближчими місяцями вона спочатку з'явиться для інсайдерів Windows 10 та Windows 11.

Читайте також: Microsoft Ignite 2021