Зараз багато пишеться і йдеться про перенесення до хмар різних сервісів, включно з сервісами, які відповідають за управління парком серверів, систем зберігання та інших пристроїв. Це перспективно і зручно, але є компанії, які не хочуть відразу все переносити у хмару і у яких на сьогодні існує великий або середній парк серверного обладнання «на землі», різних поколінь, у орендованому ЦОД і все це потрібно підтримувати та обслуговувати. Далі йтиметься про рішення, яке допомагатиме у цьому - HPE OneView.

У сучасному світі, конкурентоспроможність бізнесу залежить від впровадженої цифрової трансформації клієнтського досвіду та налагоджених бізнес-процесів, але при цьому традиційні, але застарілі ІТ-підходи заважають розвитку та швидкому реагуванню на зміни. ІТ-фахівці більше не можуть дозволити собі розкіш робити щось вручну, так як це робилося завжди. Будь-яке складне, а іноді і просте завдання вимагає великої кількості людей, часу і схильне до помилок та/або неправильних конфігурацій. І це гірка істина останнього десятиліття.

HPE OneView – це програмний продукт для керування інфраструктурою, який охоплює всі аспекти повсякденного керування життєвим циклом обладнання HPE. Це ланка, що «об'єднує» ЦОД з програмно-визначеним інтелектом та потужним уніфікованим API, який також забезпечує глибоку інтеграцію зі сторонніми інструментами управління. Враховуючи сьогоднішнє складне ІТ-середовище, можливість керувати інфраструктурою та контролювати її за допомогою такого простого інструменту, як HPE OneView, є величезною перевагою.

Замовити презентацію HPE OneView

HPE OneView був створений з нуля, щоб забезпечити простоту розгортання та використання. Технології, що підтримуються в HPE OneView, містять:Шаблони та профілі. Шаблони HPE OneView використовуються для надання обчислювальних ресурсів, ресурсів зберігання та мережевих ресурсів.

  • Інтерфейс користувача HTML5. Завдяки повному і зручному користувальницькому інтерфейсу HTML5 HPE OneView забезпечує гнучкий інтерфейс користувача, що не вимагає використання модулів веб-браузера, що підключаються, орієнтованих на безпеку.
  • Шина повідомлень про зміну стану (State-Change Message Bus). Цей інтерфейс використовує асинхронний обмін повідомленнями для передплатників про зміни в керованих ресурсах як логічних, так і фізичних.
  • Віртуалізовані та хмарні рішення. HPE OneView підключається до HPE Cloud Services Automation (CSA), щоб спростити надання хмарних послуг, що містять фізичні та віртуалізовані компоненти.
  • Управління фізичною інфраструктурою. HPE OneView дозволяє керувати фізичною інфраструктурою, а також керувати віртуалізованими робочими навантаженнями.

Чим може допомогти HPE OneView?

  • Прискорити розгортання інфраструктури за допомогою програмного інтелекту. Програмно-визначений інтелект є основою HPE OneView і дозволяє адміністраторам швидко та надійно розгортати та оновлювати інфраструктуру за допомогою багаторазово використовуваних шаблонів інфраструктури.
  • Спростити операції життєвого циклу. HPE OneView знаходиться в епіцентрі руху зі спрощення ЦОД завдяки своїм програмно-визначуваним технологіям, використанню повторюваних налаштувань тих чи інших компонентів інфраструктури та централізованому інструменту інформаційної панелі, який може підключатися до пристроїв керування на всіх існуючих майданчиках (ЦОД).
  • Інтеграція із інструментами управління підприємством. Відкритий API у HPE OneView забезпечує глибоку інтеграцію з усіма видами різноманітних інструментів.

HPE OneView вирішує сучасні ІТ-завдання, використовуючи програмно-визначуваний інтелект та уніфікований API. Завдяки цьому HPE OneView використовує підхід на основі шаблонів для розгортання, надання ресурсів, оновлення та інтеграції обчислювальної інфраструктури-серверів, сховищ-систем зберігання та мережної інфраструктури-SAN та LAN мереж. А якщо ще простіше, то якщо Вам потрібно провести технічне обслуговування, наприклад серверів, і коли потрібно змінити налаштування або вбудоване програмне забезпечення, достатньо відредагувати лише один шаблон. Зміни легко поширюються по всій інфраструктурі тим самим одноманітним та надійним способом, який був використаний для її налаштування.

Короткий огляд інтерфейсу HPE OneView

HPE OneView побудований на інтерфейсі HTML 5 і використовує заснований на шаблонах підхід до надання, оновлення та інтеграції обчислень, вбудованого програмного забезпечення сховища/драйверів пристроїв та мережі. HPE OneView поставляється з інтегрованими компонентами, крім консолі керування, такими як SmartSearch, MapView і Activity Feed («стрічка дій»). 

SmartSearch дозволяє ІТ-адміністраторам шукати інформацію за допомогою пошукової системи, яка може автоматично заповнювати дані за типом шукача, подібно до споживчої пошукової системи, такої як Google. 

MapView показує адміністратору візуальне подання взаємовідносин між пристроями, що знаходяться під керуванням HPE OneView, включно зі з'єднаннями та поточним статусом. 

Стрічка активності (Activity Feed) - це інструмент для спільної роботи у команді, який дозволяє обмінюватися повідомленнями та керувати завданнями, а також виділяє повідомлення із попередженнями про обладнання. 

Переваги HPE OneView

Масштабування. Глобальна інформаційна панель підтримує до 75 пристроїв та 20 000 серверів. Вона також може підтримувати до 25 000 одночасних користувачів та 740 профілів та шаблонів серверів. 

Конкуренція. Конкурентами HPE OneView є рішення Cisco UCS Manager, Dell Open Manage, Lenovo Xclarity, Huawei Fusion, однак жоден з них не має такої повної пропозиції, як HPE OneView, і не пропонує порівняльний рівень інтеграції API з різними екосистемами. 

Інструменти. Ви досвідчений ІТ-фахівець і вам цікаво, які інструменти замінює HPE OneView? Двома життєво важливими заміненими продуктами є HP SIM (VCEM) та HPE Virtual Connect (VC). У міру розвитку HPE OneView ми очікуємо, що більше інструментів HPE зникнуть, що ще раз підкріплює мету HPE зробити цей інструмент незамінним. 

Редакції/ліцензування. HPE OneView ліцензується на кожен фізичний сервер (для інших пристроїв ліцензії не потрібні) і можна вибрати одну з трьох редакцій: 

  • HPE OneView Standard — без ліцензійної плати, але якщо необхідно мати офіційну підтримку, можна придбати її в режимі 9×5, і це вимагає додаткових грошових витрат. Можна використовувати цю версію для інвентаризації, моніторингу стану, оповіщення та звітності обладнання без додаткової плати (без офіційної підтримки, але з можливістю ставити запитання щодо підтримки на форумі НРЕ). 
  • HPE OneView Advanced без ліцензії iLO Advanced. 
  • HPE OneView Advanced із ліцензією iLO Advanced. 

Для ознайомлення можна завантажити програмне забезпечення з 60-денною пробною версією і з повним функціоналом (HPE OneView Advanced).

Відгуки клієнтів про HPE OneView

Група Enterprise Strategy Group (ESG) опитала клієнтів HPE щодо досвіду використання HPE OneView. 

З'ясувалося, що основною причиною впровадження цього продукту було бажання подолати складність ІТ-середовища, а потім підвищити операційну ефективність і скоротити ручні операції. 

Після впровадження HPE OneView 100% організацій повідомили, що цей інструмент справді допоміг їм подолати складнощі. Крім того, 98% заявили, що ця технологія позитивно вплинула на здатність керувати ІТ-ресурсами, а ще 98% заявили, що вона допомогла їм автоматизувати процеси надання ресурсів, які раніше виконувались вручну. Були й інші переваги - 79% заявили, що побачили скорочення часу, необхідного для задоволення запитів розробників на інфраструктуру, 68% заявили, що це скоротило час вирішення проблем, 65% сказали, що це усунуло помилки, 64% заявили, що це розвантажило персонал, а 57% сказали, що це дозволило усунути помилки і використання HPE OneView дозволило прискорити надання послуг. 

Було пораховано, що середня економія часу становила 28 людино/годин на тиждень, а час надання послуг скоротився в середньому на 40%. 

За даними ESG, 75% організацій перебували на різних стадіях ініціатив із цифрової трансформації. Розгортання HPE OneView дало їм у середньому на 17% більше часу для роботи над новими проєктами замість простого керування існуючими системами та сервісами. 

Висновки

HPE OneView вперше вийшов на ринок у 2013 році і на сьогодні вже продано близько 2 мільйонів ліцензій. І хоча він в першу чергу призначений для керування обладнанням HPE, з невеликою кількістю керування продуктами інших постачальників, наприклад Cisco, його використання замість продукту стороннього виробника, створеного кількома постачальниками, має свої переваги. Сторонні інструменти зазвичай керують лише серверами або лише пристроями зберігання, або лише мережевими пристроями. «Не існує сторонніх інструментів, які б допомагали клієнтам автоматично з'єднувати всі ці частини інфраструктури разом». Також HPE OneView має інтеграції та API, які допомагають підключити його до інших платформ управління. 

Наприклад, існує конектор HPE OneView для програмної системи управління інфраструктурою центру обробки даних (DCIM) Schneider Electric. HPE OneView також можна підключати до інструментів мережної безпеки та платформ SIEM. 

Також є кілька цікавих інтеграцій з різними системами Microsoft та програмним забезпеченням для керування віртуальними серверами VMware vCenter. Адміністратор VMware vCenter може легко запускати оновлення вбудованого програмного забезпечення в середовищі VMware. Компанія НРЕ тісно співпрацює з розробниками, які створюють консолі управління публічними та приватними хмарами такими як Morpheus Data і це лише невеликий перелік різноманітних інтеграцій.