Робота з хмарами - це тренд №1 у світі ІТ, який належить до найбільш важливих тенденцій сучасної технології. Копманії прагнуть потрапити до хмар та ефективно використовувати готові ресурси, а вендори намагаються створити зручне, ефективне та безпечне управління хмарою. Проте, існує одна проблема - різних хмар дуже багато і всі вони вдосконалюються та стають більш складними з часом, оскільки постійно змінюються вимоги до них.

На конференції VMware Explore 2022 компанія представила бачення про те, як керувати хмарою, та випустила сімейство продуктів під назвою VMware Aria. Цей інноваційний продукт вирішує проблему складності управління хмарою, забезпечуючи вам зручний та ефективний інструмент для роботи з Azure, AWS, Google та іншими хмарними сервісами.

Отримайте презентацію продукту VMware Aria від наших експертів!

VMware Aria — це набір програмного забезпечення для керування кількома хмарами, який надає комплексні рішення для керування вартістю, продуктивністю, конфігурацією та доставкою інфраструктури та додатків. Рішення VMware Aria спеціально розроблене для операційних завдань хмарних додатків та загальнодоступних хмарних середовищ, пропонує новий погляд на управління кількома хмарами.

Як VMware Aria допоможе вам ефективно керувати хмарними сервісами

В основі VMware Aria лежить VMware Aria Graph - технологія зберігання даних у масштабі хмари, яка дозволяє просто працювати у складних багатохмарних середовищах, у тому числі: додатки, користувачів, конфігурації та пов'язані залежності. Потужна технологія, що лежить в основі VMware Aria Graph, підтримує всі основні рішення з управління, а саме VMware Aria Cost на основі CloudHealth, VMware Aria Operations та VMware Aria Automation. Крім того, він забезпечує набір комплексних рішень для управління кількома хмарами: управління хмарними середовищами (VMware Aria Guardrails), міграція в хмару (VMware Aria Migration) та бізнес-аналітика (VMware Aria Business Insights) у масштабі – все це доступно через уніфікований інтерфейс та робочі процеси VMware Aria Hub (раніше відомого як Project Ensemble). Ця нова мультихмарна платформа управління інтегрується з усім портфоліо VMware Aria.

При анонсі цього набору продуктів відбувся ребрендинг, частина знайомих раніше рішень буде перероблена, а частина написана з нуля.

  • VMware Aria Automation (раніше vRealize Automation).
  • VMware Aria Operations (раніше vRealize Operations).
  • VMware Aria Operations for Networks (раніше vRealize Network Insight).
  • VMware Aria Operations for Logs (раніше vRealize Log Insight).
  • VMware Aria Operations for Secure Clouds (раніше CloudHealth Secure State).
  • VMware Aria Cost Powered by CloudHealth (раніше CloudHealth).
  • VMware Skyline

Переваги використання VMware Aria для оптимального управління хмарами

Масштабованість та розширюваність - основні принципи рішення VMware Aria. Завдяки можливості надійно масштабуватися до сотень мільйонів об'єктів і приймати мільярди точок даних (data points) у момент їх виникнення, VMware Aria відповідає вимогам управління кількома хмарами найбільших і найвимогливіших підприємств. Сховище графічних даних VMware Aria та служби API дозволяють безперешкодно інтегрувати його зі сторонніми рішеннями, такими як засоби спостереження та управління продуктивністю додатків. Дані, зібрані та нормалізовані з власних загальнодоступних хмар, локальних хмар, інструментів VMware та сторонніх інструментів в Aria Graph, збагачують показники операцій, автоматизації та витрат у продуктах VMware vRealize, CloudHealth by VMware та VMware Tanzu Observability, що існують у клієнтів.

Продукт VMware Aria був розроблений для вирішення проблем міжхмарного та міждисциплінарного управління, з якими клієнти все частіше стикаються, впроваджуючи загальнодоступні хмари та хмарні програми. Хорошим прикладом є хмарна міграція. Для замовників з кількома середовищами, які прагнуть модернізувати або раціоналізувати свої існуючі портфелі, тепер вони мають різні варіанти цільових хмар на вибір при переносі програми або робочого навантаження. Розуміння характеристик цільової хмари з точки зору вартості, продуктивності та безпеки та порівняння його з іншими варіантами хмари залежить від наявності карти взаємозв'язків усіх об'єктів та робочих навантажень у цих хмарних середовищах. Саме для цього призначене нове сховище даних VMware Aria – VMware Graph.

Докладніше про все нове у хмарному управлінні від компанії VMware можна прочитати тут.

Із запуском VMware Aria відбувається уніфікація VMware Cloud Management за чотирма ключовими аспектами:

  • Пропозиція: VMware Aria — портфель управління кількома хмарами для управління вартістю, продуктивністю, конфігурацією та доставкою інфраструктури та власних хмарних програм у будь-якій хмарі.
  • Платформа: VMware Aria Hub на базі VMware Aria Graph - централізовані уявлення та елементи управління на основі сховища даних на основі графа, яке фіксує ресурси та взаємозв'язки мультихмарного середовища.
  • Рішення: нові комплексні послуги - три нові комплексні рішення, що охоплюють різні дисципліни управління, для забезпечення управління хмарою, міграції у хмару та бізнес-аналітики.
  • Портфоліо: VMware Aria — єдине ім'я для об'єднання портфоліо VMware: vRealize, CloudHealth by VMware Suite та Tanzu Observability.

Отримайте консультацію щодо продукту VMware Aria!