Технологія VMware vMotion дозволяє перенести запущену віртуальну машину у віртуальному середовищі VMware з одного фізичного хоста ESXi на інший без переривання її роботи та встановлення сервісів. Цій технології не один рік, початок її датовано ще 2003 і з кожним роком вона тільки вдосконалюється:

VMware vSphere 8 був анонсований на конференції VMware Explore 2022 в Сан-Франциско. Частина цього великого випуску - це оновлення в технології VMware vMotion.  

Швидша та ефективніша міграція: оновлення vMotion у vSphere 8

Оновлена технологія VMware vMotion розроблена для підтримки нових високонавантажених робочих навантажень, а також є одним із ключових факторів реалізації мультихмарного підходу VMware. Щоразу, коли робоче навантаження переноситься у режимі реального часу між інфраструктурами vSphere та/або VMware Cloud, задіяна логіка vMotion. 

vMotion сповіщення для застосунків (vMotion In-App Notifications)

З випуском VMware vSphere 7 логіка vMotion була оновлена, щоб значно знизити вплив на продуктивність застосунків під час динамічної міграції. Так само була зроблена значна робота, щоб звести до мінімуму час простою, також відомий як «час перемикання», коли останні сторінки пам'яті та інформація про контрольні точки передаються з одного фізичного сервера (джерела) до іншого (отримувача). 

Але існують робочі навантаження, яким було б корисно зрозуміти, що вони переносяться у режимі реального часу. Існує клас додатків, чутливих до затримок, наприклад Telco Data Plane, додатки для інтенсивної торгівлі тощо. Саме тут у гру вступають сповіщення vMotion In-App Notifications. 

Наша команда професіоналів завжди готова допомогти вам у вирішенні будь-яких питань щодо vSphere 8 vMotion. Ми гарантуємо, що ви отримаєте високоякісний сервіс та індивідуальний підхід. 

Зв'яжіться з нами вже зараз та отримайте найкраще рішення для свого бізнесу!

vMotion Notifications дозволяє створювати сценарії запуску та завершення сповіщень для застосунків у гостьовій ОС віртуальної машини. Він надає способи, які дозволяють застосунку підготуватися до потенційного впливу vMotion, наприклад, до призупинення. А як щодо записів журналу, щоб оператори могли пов'язати невелике зниження продуктивності програми з операцією vMotion? Інший приклад – дозволити додатку відкладати vMotion доти, доки він не буде готовий. Ця нова можливість активується для кожної віртуальної машини шляхом встановлення певного параметру конфігурації віртуальної машини. 

Уніфікована передача даних vMotion (vMotion Unified Data Transport) 

Інша можливість vMotion під назвою vMotion Unified Data Transport (UDT) вирішує конкретну проблему міграції віртуальних машин з відключеним живленням (холодне сховище). Міграція сховища віртуальної машини (Storage vMotion) зазвичай виконується набагато швидше, ніж міграція «холодного сховища». У останньому сценарії використовується протокол мережного копіювання файлів (Network File Copy чи NFC). Для міграції сховища віртуальних машин із включеним живленням Storage vMotion використовується логіка vMotion. 

NFC є однопотоковим і працює як процес на рівні користувача. Однак логіка vMotion високо оптимізована, багатопотокова і працює як процес на рівні ядра. Обидва процеси є дисковими передачами, але продуктивність сильно відрізняється. UDT вирішує цю проблему для вимкнених віртуальних машин. Він продовжує використовувати канал керування NFC, але передає передачу даних процесу vMotion.